Ουκρανία: Δραματικές ώρες στην πολιορκημένη Μαριούπολη – “Η Ρωσία μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια” – ΕΙΚΟΝΕΣ από drone

Πόλη υπό πολιορκία είναι η Μαριούπολη, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 19η ημέρα.

Μάλιστα, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας να φθάσει στη Μαριούπολη, όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευθεί εδώ και δύο εβδομάδες. Η πόλη δεν έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα, πόσιμο νερό και θέρμανση, ενώ βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ουκρανικής προεδρίας, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στείλει το Κίεβο στην πολιορκημένη Μαριούπολη.  Πάντως, τουλάχιστον 160 αυτοκίνητα έφυγαν σήμερα από την πόλη, στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για την απομάκρυνση αμάχων μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Σύμφωνα με τον Τιμοσένκο, περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους μέχρι τώρα. Πάντως, οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από drone συγκλονίζουν καθώς καταγράφουν την έκταση των ζημιών από τη ρωσική πολιορκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ