Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημέρωσε Τσίπρα και Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε σήμερα τον κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία και για τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια κάλεσε και τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα διήρκεσε 20 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την άτυπη συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με τα βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης, αλλά και τα όσα θα ακολουθήσουν, δηλαδή τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον επόμενο μήνα στην Άγκυρα, αλλά και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, εφόσον εμπεδωθεί το καλό κλίμα.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνει αναλυτικά τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφόρηση από την Χαριλάου Τρικούπη, στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας και μία ενιαία αντιμετώπιση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, στις 10 π.μ. ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 10.30 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11.30 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ