Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο- “Όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο μετά τις 17.00 θα αντιμετωπίζεται ως εχθρός”

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ στο Κίεβο, λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως εχθρός.

“Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού”, ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Ζελένσκι: Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές – Το Κίεβο ελέγχεται από τον στρατό μας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό έκανε έκκληση στους πολίτες για ψυχραιμία και διαβεβαίωσε ότι ο στρατός αποκρούει ενεργά τις επιθέσεις των Ρώσων εισβολέων.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό της Ουκρανίας.

«Μπορώ να ξεκινήσω αυτή την ενημέρωση με καλά νέα. Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά να ξέρετε ότι αμυνόμαστε για τη χώρα, τη γη και το μέλλον των παιδιών. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως στο Ντονέτσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους. Δεν είχαν κανένα πλεονέκτημα έναντι μας», είπε ο Ζελένσκι.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι “ο εχθρός χρησιμοποίησε τα πάντα εναντίον μας: πυραύλους, μαχητικά, drones, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, σαμποτέρ”.

“Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού αεριωθουμένων, προσπαθώντας να καταστρέψουν εγκαταστάσεις ενέργειας. Έχουν πολύ άθλιες τακτικές” σημείωσε.

Ουκρανικό υπουργείο Υγείας: Τουλάχιστον 198 οι νεκροί – 1.115 οι τραυματίες

Οι νεκροί μέχρι στιγμής στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι τουλάχιστον 198, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά. Ο επικεφαλής του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, είπε ότι 1.115 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σαφές εάν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων. Οι μάχες ξανάρχισαν στο Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, και στο Κίεβο το πρωί του Σαββάτου.

Στιγμιότυπο μετά την επίθεση με πύραυλο σε πολυκατοικία

Οι δυνάμεις εδαφικής άμυνας στο Sumy έχουν εμπλακεί σε μάχες με τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το AFP. Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο.

Περισσότερες δωρεές έχουν δεσμευτεί από άλλες χώρες, με την Τσεχική Δημοκρατία να εγκρίνει την αποστολή όπλων 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει 200 ​​ακόμη πυραύλους αεράμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ