ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ουκρανία: Βομβάρδισαν πολυκατοικίες και σχολείο στην Μαριούπολη – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εικόνες φρίκης από το ολονύχτιο σφυροκόπημα της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Από τις 8:20 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η πόλη δεχόταν ανελέητο σφυροκόπημα πυρά βαρέως πυροβολικού προερχόμενα από την πλευρά που ελέγχουν αυτονομιστές ρωσόφωνοι.

Αποστολή Ουκρανία: Χρήστος Μαζανίτης

Στόχος έγινε η ανατολική πλευρά της πόλης. Ένα συγκρότημα πολυκατοικιών καθώς και ένα σχολείο χτυπήθηκαν από πύραυλο «γκραντ».

Κτίρια ισοπεδώθηκαν και το σχολείο έγινε ερείπια. Σε απόγνωση οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεκάδες είναι εκείνοι που αναγκάζονται πλέον να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μέσα σε λίγες σακούλες και μία βαλίτσα ή ένα σάκο έβαλαν ό,τι απέμεινε από τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους παίρνοντας τον δρόμο της φυγής προς ένα ασφαλέστερο μέρος. Κάτοικοι μάς έλεγαν ότι σώθηκαν γιατί πρόλαβαν τη στιγμή που ακούγονταν οι ήχοι των πρώτων εκρήξεων να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια.

Βγήκαν από αυτά με το πρώτο φως της ημέρας. Στόχος κατά πάσα πιθανότητα ήταν τα εργοστάσια που βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την περιοχή, καθώς και η γέφυρα της Μαριούπολης.

Η ανατολική πλευρά έχει δεχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα μεγαλύτερα πλήγματα από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ