Οργή για τον γιο του Νετανιάχου: «Ο Γιαΐρ απολαμβάνει τη ζωή στο Μαϊάμι, ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή του πολέμου» λέει στρατιώτης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο 32χρονος γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να παραμένει στο Μαϊάμι, την ώρα που περίπου 360.000 Ισραηλινοί έφεδροι, έχουν σηκώσει τα όπλα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο 32χρονος Γιαΐρ Νετανιάχου βρίσκεται στη Φλόριντα από τον Απρίλιο και δεν έχει εμφανιστεί για να υποστηρίξει το έθνος του, προκαλώντας τον εκνευρισμό των στρατιωτών.

«Ο Γιαΐρ απολαμβάνει τη ζωή στο Μαϊάμι, ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ένας στρατιώτης-εθελοντής που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times. «Εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα και τη χώρα, όχι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά εκείνος δεν είναι ακόμα εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας», ανέφερε.

Από την πλευρά του, κι ένας άλλος στρατιώτης που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γάζα, επέκρινε τον γιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως «επέστρεψα αεροπορικώς από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται η δουλειά μου, η ζωή μου, η οικογένειά μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να έμενα εκεί και να εγκατέλειπα τη χώρα, τον λαό μου, αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν βρίσκεται στο Ισραήλ;.

Είναι η πιο ενωτική στιγμή για εμάς τους Ισραηλινούς στην πρόσφατη ιστορία μας και όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού».

Γιος Νετανιάχου

Γιος Νετανιάχου

Σημειώνεται πως η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για την πλειονότητα των Ισραηλινών όταν γίνονται 18 ετών. Οι άνδρες πρέπει να υπηρετήσουν 32 μήνες και οι γυναίκες 24.

Μετά από αυτό, οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να κληθούν σε εφεδρικές μονάδες μέχρι την ηλικία των 40 ετών, ή ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας, σε περίπτωση εθνικής ανάγκης, και πολεμούν μαζί με τα τακτικά στρατεύματα σε καιρό πολέμου.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, κατά την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ο Γιαΐρ Νετανιάχου είχε υπηρετήσει κυρίως ως εκπρόσωπος τύπου των IDF, αντί να είναι στρατιώτης μάχης.

Οι έφεδροι χρησιμοποιούνται επίσης σε μη πολεμικούς ρόλους, πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη εμπειρίας του Yair στην πρώτη γραμμή δεν τον απαλλάσσει αυτόματα, αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι Ισραηλινοί στο εξωτερικό χρησιμοποιούν συνομιλίες WhatsApp για να οργανώσουν την επιστροφή τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες σχετικά με το πού θα βρουν διαθέσιμες πτήσεις, δήλωσε ο Yedidya Shalman, 26 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για το μήνα του μέλιτος όταν ξέσπασε η βία από τη Γάζα.

«(Δημιουργήσαμε) ομάδες WhatsApp σχεδόν παντού στον κόσμο, καλέσαμε ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτές και δουλέψαμε σιγά σιγά για να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εφέδρους πίσω στο Ισραήλ», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ