Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπλίνκεν – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Στη συνέχεια ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να μεταβεί στα Χανιά όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο, την Ουκρανία αλλά και την ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη (θα αναχωρήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας) και μετά τις συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν, θα γίνει δεκτός το απόγευμα στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων. Οι δυο άνδρες θα έχουν κατ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ