Ολένα Ζελένσκα: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας – Γιατί δεν ενέκρινε την πολιτική καριέρα του συζύγου της

Σεναριογράφος στο επάγγελμα, το 2019 η Ολένα Ζελένσκα έγινε Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας. Έκτοτε, έχει υπερασπιστεί κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς – και τώρα, επιδεικνύει όλες τις ιδιότητες της γενναιότητας και της ανθεκτικότητας, καθώς στέκεται στο πλευρό του συζύγου της καθώς ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Κάποτε αντιτάχθηκε στα σχέδιά του να γίνει πρόεδρος, αλλά η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποδείχθηκε ότι είναι ο πιο σταθερός υποστηρικτής του συζύγου της και παραμένει δίπλα του αφού αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Η 44χρονη διακινδυνεύει τη ζωή της, επιλέγοντας να μένει στη χώρα σε κρυφές τοποθεσίες με τον σύζυγό της, την 17χρονη κόρη τους, και τον 9χρονο γιο τους επιλέγοντας να σταθεί με τους συμπατριώτες τους αντί να φύγει. Έγινε γνωστό ότι τάγματα θανάτου από την διαβόητη ομάδα Wagner επιστρέφουν στην Ουκρανία και ο Ζελένσκι λέγεται ότι είναι το νούμερο ένα στη λίστα των δολοφονιών τους, ενώ η οικογένειά του είναι η δεύτερη.

“Δεν θα έχω πανικό και δάκρυα”, έγραψε η μητέρα δύο παιδιών στο Instagram λίγες ώρες μετά τις πρώτες επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα. “Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και δίπλα στον άντρα μου. Και σε εσένα” τόνισε.

Ζελένσκα

Στο instagram διαθέτει πάνω από 1,9 εκατομμύρια ακολούθους και επιλέγει να κρατά επαφή με τους πολίτες και μέσω των social media, όπου μοιράζεται φυσικά και οικογενειακές στιγμές.

Ποια είναι η Ολένα Ζελένσκα – Η γνωριμία με τον Βολοντίμιρ

Γεννήθηκε στο Kryvyi Rih στις 6 Φεβρουαρίου 1978. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, αλλά στη συνέχεια επέλεξε να γίνει συγγραφέας και σεναριογράφος.

Ο Βολοντίμιρ γεννήθηκε την ίδια χρονιά και στην ίδια πόλη, αλλά, παρά το γεγονός ότι φοίτησε στο ίδιο σχολείο και είχε κοινούς φίλους με την Ολένα, δεν γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του έως ότου ήταν και οι δύο φοιτητές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ολένα, η οποία είναι ελκυστική με ψηλά ζυγωματικά και λαμπερές ξανθές μπούκλες, έβγαινε με άλλον άνδρα όταν πρωτογνωρίστηκε με τον Βολοντίμιρ το 1995.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 17 ετών, ο Ζελένσκι την είχε ήδη βάλει στο στόχαστρο.

Ο Ζελένσκι τότε ήταν μέλος ενός τοπικού κωμικού θιάσου. Μέχρι το 1997, σε ηλικία 19 ετών, ο Βολοντίμιρ και οι συνομήλικοί του είχαν κερδίσει έναν εθνικό τίτλο.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε μια νέα ομάδα, την Kvartal 95, η οποία εμφανίστηκε σε όλη την Ουκρανία. Η Ολένα συμμετείχε ως συγγραφέας. Την ίδια στιγμή, ο ρομαντισμός άνθιζε μεταξύ τους και το 2003, έπειτα από οκτώ χρόνια σχέσης, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Η κωμική καριέρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελίχθηκε ραγδαία, αλλά η Ολένα έμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας το κόκκινο χαλί και τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Γέννησε την κόρη τους, Ολεξάνδρα, τον Ιούλιο του 2004 και τον γιο τους, Κύριλο, τον Ιανουάριο του 2013.

Ο πιο διάσημος ρόλος του Ζελένσκι είναι η ουκρανική τηλεοπτική σειρά Servant of the People, μια πολιτική σάτιρα που έκανε το ντεμπούτο της το 2015 και συνεχίστηκε για τρεις σεζόν.

Οι πρωτοβουλίες της Ζελένσκα

Στις 18 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της ουκρανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue. Στη συνέντευξή της μίλησε για την πρωτοβουλία της να αναδιαμορφώσει τα σχολεία και τη σίτιση.

Τον Δεκέμβριο του 2019 η σύζυγος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπήκε στη λίστα του περιοδικού Focus με τις 100 Ουκρανές με την μεγαλύτερη επιρροή, καταλαμβάνοντας την 30η θέση.

Η επόμενη κίνησή της ήταν η πρωτοβουλία για την ισότητα των φύλων στην Ουκρανία.

Η Ολένα και ο Βολοντίμιρ με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συμπεριέλαβε τη σύζυγό του στο διοικητικό συμβούλιο του Art Arsenal, επικεφαλής του οποίου είναι ο υπουργός Πολιτισμού, Βολοντίμιρ Μποροντιάσκι.

Τον Ιούνιο του 2020 η Ολένα Ζελένσκα με νέα πρωτοβουλία προσπαθεί να κάνει γνωστή στον πλανήτη την ουκρανική διάλεκτο και να εισάγει ηχητικούς οδηγούς με την εισαγωγή στη γλώσσα στα πιο κεντρικά σημεία του κόσμου αλλά και σε διάσημα μουσεία.

Η συνάντηση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ και και την Μελάνια Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ