Οι Τούρκοι στοχοποιούν τους Εβραίους υπουργούς του Μπάιντεν – Σάλος με το δημοσίευμα του Anadolu

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, Anadolu, όπου ξεχωρίζει και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους Εβραίους υπουργούς της κυβέρνησης Μπάιντεν αφήνοντας ουσιαστικά υπονοούμενα για την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η απάντηση των Τούρκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι ότι το δημοσίευμα απλά επικαλέστηκε παρόμοια άρθρα στην Jerusalem Post, την Times of Israel και την Haaretz.Ωστόσο είναι γεγονός πως ο αντισημιτισμός στην Τουρκία έχει τα τελευταία χρόνια μεγαλώσει και υποδαυλίζεται από το ίδιο το ισλαμικό ΑΚΡ, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τα ακροδεξιά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας κυκλοφόρησαν άρθρα στις αρχές του μήνα, στα οποία ισχυριζόταν ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε κερδίσει τις εκλογές εξαιτίας των «ελεγχόμενων από εβραϊκές οργανώσεις ΜΜΕ και ισχυρά εβραϊκά λόμπι» και ότι το «εβραϊκό κεφάλαιο» ελέγχει το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, «αυτή η αντισημιτική συνωμοσία προωθήθηκε από ακροδεξιούς Ισλαμιστές από τη Χαμάς έως τη Μαλαισία και την Τουρκία, όπου το κυβερνών κόμμα προωθεί συχνά συνωμοσίες για να παραμείνει στην εξουσία».

Το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Yeni Safak στην Τουρκία από τον Yusuf Kaplan, ισχυρίζεται ότι «η Αμερική είναι ένα ινδικό χοιρίδιο για την εβραϊκή εξουσία, από την οποία οι Εβραίοι παρήγαγαν και νομιμοποίησαν την ηγεμονία τους σε όλο τον κόσμο. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούν την Αμερική ως ινδικό χοιρίδιο για σχεδόν έναν αιώνα: δεν υπάρχουν άνθρωποι όπως ο αμερικανικός λαός, δεν υπάρχει τέτοιο κράτος όπως το αμερικανικό κράτος. »

Όπως τονίζει η Jeruslame Post, το άρθρο στο Yeni Safak δεν θα είχε εκτυπωθεί χωρίς οι συντάκτες να γνωρίζουν ότι έχει υποστήριξη από τα υψηλότερα επίπεδα της Τουρκίας. Το άρθρο ισχυρίστηκε ότι ο «μεγάλος πρόεδρος» των ΗΠΑ (Τραμπ) εκδιώχθηκε από τους «εβραίους άρχοντες». Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι «Η παγκόσμια εβραϊκή δύναμη στην Αμερική έχει δώσει ένα άλλο χτύπημα στον Τραμπ, πρώτα επιτρέποντας στους υποστηρικτές του Τραμπ να επιτεθούν στο Κογκρέσο και μετά συγκεντρώνοντας μάζες μπροστά από το Κογκρέσο».

Το άρθρο συνεχίζει να ισχυρίζεται διάφορες συνωμοσίες σχετικά με την «εβραϊκή δύναμη» και επίσης ισχυρίζεται ότι η ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ έγινε στην πραγματικότητα από τις ΗΠΑ. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν συνωμοσία. «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου εφευρέθηκε μια νέα αμερικανική θρησκεία… Και εδώ, ο Τραμπ, ο οποίος ήθελε να απελευθερώσει την Αμερική από τον ζυγό της εβραϊκής δύναμης, σπάζοντας την εβραϊκή δύναμη που κατέκτησε την Αμερική, ήταν σαφώς ένα μεγάλο πλήγμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ