Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

 

Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

Κερδίζουν ποσά που δεν φαντάζεσαι ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα. Ας αρχίσει λοιπόν,  η αντίστροφη μέτρηση…

10. Yani Tseng

Αν και μόλις 23 χρονών, η ταϊβανέζα παίκτρια του γκολφ, κέρδισε 6.1 εκ. δολάρια για το 2012, είναι η νεότερη παίκτρια που έχει κερδίσει πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και βρίσκεται πολύ κοντά στο να μπει στο Hall Golf World of Fame.

9. Agnieszka Radwanska

Η τενίστρια από την Πολωνία κέρδισε 6.9 εκ. δολάρια κατά τη διάρκεια του 2012, εκ των οποίων τα 4.9 προέρχονται από χρηματικά έπαθλα. Η 23άχρονη αθλήτρια έχει αρκετούς χορηγούς, συμπεριλαμβανομένης και της Lexus.

8. Ana Ivanovic

Η τενίστρια από την Σερβία κατατάχθηκε ως νούμερο ένα παίκτρια και μπορεί να κατέβηκε θέσεις, αλλά κέρδισε 7.2 εκ. δολάρια για το 2012, κυρίως λόγω στην προσοδοφόρα υποστήριξη από την Adidas.

7. Kim Yu-Na

Η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ από τη  Νότια Κορέα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 και 9 εκ. δολάρια το 2012 μέσα από διάφορες χορηγίες, συμπεριλαμβανομένων Nike, Korean Air και Hyundai.

6. Victoria Azarenka

Η τενίστρια από τη Λευκορωσία αποτελεί τη νούμερο ένα παίκτρια στον κόσμο. Το 2012 κατάφερε να βγάλει 9.7 εκ. δολάρια, εν μέρει χάρη σε μία συνεργασία της με τη Nike.

5. Danica Patrick

Είναι γνωστή ως η πιο επιτυχημένη γυναίκα στους αμερικάνικους αγώνες δρόμου. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Nascar το 2012, η οποία την βοήθησε να κερδίσει 13 εκ. δολάρια.

4. Caroline Wozniacki

Η τενίστρια από τη Δανία έχει υπάρξει στο παρελθόν νούμερο ένα για 67 συνεχόμενες εβδομάδες. Παρόλο που δεν κράτησε την πρωτιά, κέρδισε 13,7 εκ. δολάρια, χάρη στις συνεργασίες με Adidas, Rolex και Sony Ericsson.

3. Serena Williams

Πρόκειται για μία υπερδύναμη στο τένις κι έχει κερδίσει 38 εκ. δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στην μακρόχρονη καριέρα της, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Μέχρι στιγμής για το 2012, έχει κερδίσει 16,3 εκ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα και τις συνεργασίες της, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Nike, με την οποία είναι μαζί από το 2003.

2. Li Na

Η επαγγελματίας τενίστρια, που θεωρείται κορυφαία στη χώρα της, έχει καταφέρει να κερδίσει το 2012 το εκπληκτικό ποσό των 18.4 εκ. δολαρίων, χάρη βέβαια και στις συνεργασίες της με  τη Mercedes Benz, τη Samsung, αλλά και άλλες πέντε σημαντικές εταιρίες.

 

 1. Maria Sharapova

Την πρωτιά της λίστας κατέχει η Ρωσίδα τενίστρια Maria Sharapova με 27,1 εκ. δολάρια. Βέβαια, τα υψηλά κέρδη οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην συνεργασία της με τη  Nike.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ