“Οι κρατούμενοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ είναι αιχμάλωτοι πολέμου”

“Οι κρατούμενοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ είναι αιχμάλωτοι πολέμου”

Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνται από την Παρασκευή από φιλορώσους αντάρτες στο Σλαβιάνσκ, τη μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, είναι “αιχμάλωτοι πολέμου”, δήλωσε σήμερα ο αυτονομιστής ηγέτης της Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη “σύλληψη” από τους αντάρτες τριών ουκρανών αξιωματικών, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

Ο Πονομαριόφ δήλωσε ότι θα συναντηθεί εντός της ημέρας με αντιπροσωπεία διαπραγματευτών του ΟΑΣΕ που κατευθύνεται στην περιοχή και διευκρίνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον ΟΑΣΕ συμφώνησε να συναντήσει την αντιπροσωπεία αυτή.

“Όταν οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ έρθουν, θα τους μιλήσουμε για τους παρατηρητές που κρατούνται”, δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι στρατιωτικοί παρατηρητές σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των αυτονομιστών που κρατούνται από τις αρχές του Κιέβου, ο αυτονομιστής ηγέτης απάντησε: “Αυτή είναι η θεμελιώδης επιλογή”.

“Οι στρατιώτες είναι όμηροι της κατάστασης, αλλά νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία”.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε την αποστολή ομάδας διαπραγματευτών του στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας για να ζητήσει την απελευθέρωση των οκτώ στρατιωτικών παρατηρητών του που κρατούνται από φιλορώσους αντάρτες. “Αναμένεται να φθάσουν εκεί σήμερα”, δήλωσε η Τατιάνα Μπάεβα, εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ