Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση της Κριμαίας

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση της Κριμαίας

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την προσπάθεια του Βλάντιμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην επίσημη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και διεμήνυσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν τις ρωσικές ενέργειες.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε αυτήν την απόπειρα προσάρτησης» είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει επίσημα την Κριμαία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές ενέργειες αποτελούν «μια απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», καθώς και ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει νέες κυρώσεις, μετά το πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, δηλαδή τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 11 Ρώσων και Ουκρανών και την απαγόρευση εισόδου τους στις ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγγελα Μέρκελ με αντικείμενο την κρίση στην περιοχή της Κριμαίας, όπως δήλωσε ένας άλλος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας για τη συνομιλία, η Μέρκελ και ο Ομπάμα συμφώνησαν ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία συνιστά ένα «απαράδεκτο πλήγμα» στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζουν περαιτέρω κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ εναντίον εκείνων που έχουν εμπλακεί στην προσάρτηση της Κριμαίας ως συνέπεια των ρωσικών ενεργειών, συμφώνησαν, όμως, ότι είναι ανοικτοί στον πολιτικό διάλογο στην ουκρανική κρίση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ