Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν Αναστασιάδη

Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν Αναστασιάδη

 

 

Τη στήριξή τους στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις σημαντικές οικονομικές προκλήσεις της χώρας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), Μάρτιν Σουλτς, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφριντ Μάρτενς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Ζοζέ Μπαρόζο εκφράζει τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει την Κύπρο στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

«Ο κυπριακός λαός έδωσε στον κύριο Αναστασιάδη ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της χώρας», τονίζει ο Ζοζέ Μπαρόζο. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει, ότι θα στηρίξει τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου στις προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Κ. επισημαίνει τις δύσκολες και τις σημαντικές προκλήσεις, τόσο για την Κύπρο, όσο και για όλη την ΕΕ, που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σούλτς οι προκλήσεις αυτές είναι η ανάγκη μεταρρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία αλλά και η κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών του νησιού.

Τέλος, ο Βίλφρεντ Μάρτενς, αφού συγχαίρει εκ μέρους του ΕΛΚ τον Νίκο Αναστασιάδη για την «εντυπωσιακή εκλογική του νίκη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ότι «ο κυπριακός λαός έστειλε ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο με ηγετικές ικανότητες και αξιοπιστία για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει τα εξής: «Η Κύπρος έχει τώρα έναν αξιόπιστο Πρόεδρο που εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, ο Ν. Αναστασιάδης μπορεί να βασίζεται στη στήριξη του ΕΛΚ».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ