Οι απόψεις του Ομπάμα για μαριχουάνα και αλκοόλ

Οι απόψεις του Ομπάμα για μαριχουάνα και αλκοόλ

Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας αποτελεί «κακή συνήθεια», θεωρεί, όμως, ότι το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο.

«Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ», αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος σε άρθρο στο περιοδικό New Yorker.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα μαριχουάνας, λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου, και κάτι όχι υγιές».

Ο Ομπάμα, ωστόσο, υποστήριξε ότι ανησυχεί, καθώς οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα, «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες, παρά σε άλλους Αμερικανούς πολίτες.

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα πρέπει, όπως είπε, να προχωρήσει στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή να παραβαίνει το νόμο, αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται».

«Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση» ανέφερε.

Η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις ΗΠΑ βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες, επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έχουν αποποινικοποιήσει τη χρήση, ενώ η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ