Ο Τραμπ ζητά να κλείσει το Ίδρυμα Κλίντον

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον να κλείσουν αμέσως το φιλανθρωπικό ίδρυμά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να παρουσιάσει την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές ως μια φιλοχρήματη και διεφθαρμένη πολιτικό.

“Οι Κλίντον γέμιζαν επί δεκαετίες τις τσέπες τους ασχολούμενοι με τους δωρητές τους, αντί να ασχολούνται με τους Αμερικανούς” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

“Είναι πλέον προφανές ότι το ίδρυμα Κλίντον είναι η πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στην πολιτική ιστορία”, συνέχισε προσθέτοντας: “Πρέπει να κλείσει αμέσως”.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Τραμπ κάλεσε επίσης το ίδρυμα να επιστρέψει τις δωρεές στις χώρες που κάνουν διακρίσεις σε βάρος “των γυναικών, των ομοφυλόφιλων και όλων των άλλων”.

Το Ίδρυμα Κλίντον ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του, το 2001.

Συγκεντρώνει πόρους, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο εξωτερικό, δεχόμενο δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες και κράτη. Το 2014 το ύψος των δωρεών αυτών έφτασε τα 218 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός ντύθηκε… Super Mario – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρός τυφώνας κατευθύνεται στο Τόκιο- Εκκενώνονται σπίτια, ακυρώθηκαν πτήσεις

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ