Ο «τοξικός» Τραμπ χαρακτηρίζεται ως «καταστροφή»: Ο μεγάλος χαμένος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Ο «τοξικός» Τραμπ χαρακτηρίζεται ως «καταστροφή» από ανώτερα στελέχη του κόμματος των Ρεπουμπλικανών επειδή αυτός «ήταν πίσω από το σαμποτάζ» του αναμενόμενου «κόκκινου κύματος»… που τελικά δεν ήρθε ποτέ στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στρατηγοί «έγλειφαν τις πληγές τους» την Τετάρτη, καθώς ξεκίνησε η «αυτοψία» για τα λάθη μετά τις ενδιάμεσες εκλογές – με ανώτερα στελέχη του κόμματος να χαρακτηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ «καταστροφή» και να τον κατηγορούν ότι «σαμποτάρει» την αναμενόμενη πορεία τους προς τη νίκη.

“Βέλη” κατά Τραμπ

Ο Τραμπ είχει υποσχεθεί να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου, αλλά πολλοί προσπαθούν να τον πείσουν να επανεξετάσει την αναμενόμενη έναρξη της εκστρατείας του για το 2024, δεδομένου του πόσο καλά πήγε ο αντίπαλός του Ρον ΝτεΣάντις, που επανεξελέγη κυβερνήτης της Φλόριντα.

«Μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρον Ντε Σάντις απόψε, θέλεις να είσαι ο Ρον Ντε Σάντις», είπε ο Μικ Μάλβεϊ, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Τραμπ.

«Ποτέ μην ξεχνάς. Ο Τραμπ επέλεξε σίγουρους ηττημένους σε αγώνες που μπορούν να κερδηθούν», είπε ο Γκρεγκ Νουνζιάτα, πρώην μέλος της ομάδας του Μάρκο Ρούμπιο στη Γερουσία.

«Δεν νομίζω πως θα κατέβει ο πυρετός των σούπερ ντούπερ μέγκα MAGA Ρεπουμπλικανών», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο του πιο γνωστού συνθήματος του κ. Τραμπ, Make America Great Again («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»).

«Όμως νομίζω πως είναι μειοψηφία στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα», πρόσθεσε, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η καταμέτρηση σε ορισμένες αμφίρροπες κούρσες που θα κρίνουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το ομοσπονδιακό Κογκρέσο.

«Νομίζω πως η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, (παρότι) διαφωνούμε σθεναρά για τα ζητήματα, είναι αξιοπρεπείς, έντιμοι άνθρωποι», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, επικαλούμενος την εμπειρία του τις δεκαετίες που υπήρξε μέλος της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αφότου ο κ. Τραμπ εγκατέλειψε την εξουσία το 2021, ο ίδιος και οι υποστηρικτές του συνέχισαν να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο κόμμα. Ο κ. Τραμπ υποστήριξε δημόσια κάπου 200 υποψήφιους στις «midterms» της Τρίτης, όμως πολλοί γνώρισαν βαριές ήττες.

Το GOP μοιάζει ολοένα περισσότερο διχασμένο ανάμεσα σε οπαδούς του κ. Τραμπ, πολλοί από τους οποίος χαρακτηρίζονται ακραίοι, και σε όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τον απρόβλεπτο και θυελλώδη μεγιστάνα των ακινήτων και πρώην αστέρα τηλεοπτικών εκπομπών «ριάλιτι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ