Ο τελικός του Μουντιάλ στο… Βατικανό

Ο τελικός του Μουντιάλ στο… Βατικανό

 

«Ματς δυο παπών» χαρακτηρίζει σήμερα ο ιταλικός Tύπος τον τελικό του Μουντιάλ Γερμανία -Αργεντινή που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η αναφορά, βέβαια, είναι στο Αργεντινό πάπα Φραγκίσκο και στον επίτιμο, Γερμανό ποντίφικα, τον Βενέδικτο. Ως γνωστόν, διαμένουν και οι δυο εντός του Βατικανού, λίγα εκατοντάδες μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, έχουν αναρτήσει αμέτρητες φωτογραφίες των δυο «άγιων πατέρων» των ρωμαιοκαθολικών, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν με χαριτωμένο και πνευματώδη τρόπο την απρόβλεπτη αυτή παράμετρο της αθλητικής αναμέτρησης.

Ο Φραγκίσκος είναι θερμός οπαδός της ομάδας Σαν Λορένσο Ντε Αλμάγκρο του Μπουένος ‘Αιρες, και όταν ήταν αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας της Αργεντινής συναντούσε συχνά τους παίκτες της. Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, όμως, υποσχέθηκε στην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ να κρατήσει «ουδέτερη στάση».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, βέβαια, τώρα που η Βραζιλία αποκλείσθηκε και εθνική ομάδα του ποντίφικα προκρίθηκε στον τελικό πρόκειται να στηρίξει τον Λέο Μέσι και τους συμπαίκτες του, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι Iταλοί δημοσιογράφοι και όχι μόνον, από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν, κατά συνέπεια, αν ο Φραγκίσκος και ο Βενέδικτος θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς του τελικού του Μουντιάλ, ως δυο ανώτατη πνευματικοί ταγοί, που δεν παύουν, όμως, να είναι και φίλαθλοι.

Προς το παρόν, το Βατικανό δεν αφήνει να διαρρεύσουν επίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα, όμως, με την ιταλική τηλεόραση Rai, o πάπας Φραγκίσκος, έως τώρα, φέρεται να παρακολούθησε όλους τους κρίσιμους αγώνες της Αργεντινής και θα αν μη τι άλλο «περίεργο» αν αποφάσισε να αλλάξει τις συνήθειές του, την ώρα της «ποδοσφαιρικής κρίσεως», την Κυριακή.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.