Ο συριακός στρατός μπήκε στη Γιάμπρουντ

Ο συριακός στρατός μπήκε στη Γιάμπρουντ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην πόλη Γιάμπρουντ, ένα από τα προπύργια των ανταρτών στην επαρχία της Δαμασκού, που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας, κοντά στον Λίβανο.

«Ο συριακός στρατός διείσδυσε σήμερα από την είσοδο στα ανατολικά της Γιάμπρουντ και προελαύνει προς την κεντρική οδό της πόλης. Οι αντάρτες έχουν τραπεί σε φυγή προς τη Ρανκούς», στα νότια, είπε η πηγή αυτή. «Εάν η υποχώρηση αυτή (των ανταρτών) συνεχιστεί, η κατάληψη της πόλης είναι ζήτημα ημερών», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

Νωρίτερα σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε μεταδώσει ότι ο στρατός και η Χεζμπολάχ βρίσκονται προ των πυλών της Γιάμπρουντ.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι ο στρατός είχε προωθηθεί «στα περίχωρα της Γιάμπρουντ και ελέγχει την είσοδο στα ανατολικά, όπως και τα περίχωρα στην βορειανατολικά» της πόλης. Έκανε λόγο για «συντριβή των τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφερόμενη στους αντάρτες.

Η μάχη της Γιάμπρουντ θεωρείται κρίσιμη για τη Χεζμπολάχ.

Το Μέτωπο αλ Νούσρα, ο επίσημος βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, που μάχεται στη Γιάμπρουντ, παραδέχθηκε νωρίτερα ότι «μία από τις θέσεις του στην Άκαμπα έπεσε», αναγκάζοντας τους μαχητές του να υποχωρήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ