Ο Πύργος του Άιφελ στα χρώματα του Βελγίου

Στα χρώματα του Βελγίου θα φωτιστεί απόψε ο Πύργος του Άιφελ αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των σημερινών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και στους συγγενείς τους, όπως και σε όλον τον βελγικό λαό, δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Η δήμαρχος εξέφρασε παράλληλα την “πλήρη αλληλεγγύη της, όπως και αυτή των κατοίκων του Παρισιού” στον δήμαρχο των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ. Η Ινταλγκό πρόσθεσε ότι μίλησε τηλεφωνικώς μαζί του για να του εκφράσει “πόσο πολύ συναισθανόμαστε τη θλίψη και τον πόνο” του βελγικού λαού.

“Αποτίοντας φόρο τιμής, θα φωτίσουμε απόψε τον Πύργο του Άιφελ με τα χρώματα του Βελγίου”, πρόσθεσε.

“Η Ευρώπη χτυπήθηκε σήμερα στην καρδιά της”, δήλωσε επίσης η Ινταλγκό, σημειώνοντας ότι “για άλλη μια φορά, δέχθηκαν επίθεση οι θεμελιώδεις αξίες της (Ευρώπης): η ελευθερία της, ο ανθρωπισμός της, η ανεκτικότητά της, η ασάλευτη προσήλωσή της στη δημοκρατία”.

“Έχουμε το καθήκον να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εχθρό αυτόν που έχει οδηγό του μόνο το μίσος, τον θάνατο και τον φανατισμό”, πρόσθεσε.

“Η απάντησή μας πρέπει να είναι αυστηρή και αδιάλλακτη: (πρέπει) να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας (…) και να επικεντρώσουμε τις ενέργειές μας στον τομέα της παιδείας, της ζωής μας μαζί και του διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων”, υπογράμμισε επίσης η δήμαρχος του Παρισιού για να καταλήξει: “Δεν θα παραδοθούμε”.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Μπαράζ τρόμου στις Βρυξέλλες – 26 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρόμιο και στο μετρό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ