Ο πρώην Mr Universe Shaun Davis πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Ο Shaun Davis, ο Βρετανός bodybuilder που κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό Mr. Universe το 1996, πέθανε σε ηλικία 57 ετών. Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε.

«Είμαι απολύτως συντετριμμένος», δημοσίευσε ο φίλος του Kuldeep Bhardwaj στο Facebook την περασμένη Παρασκευή. «Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου, ήσουν αληθινή έμπνευση από τη μέρα που σε γνώρισα στο σχολείο, από τα καταπληκτικά σου χρόνια στο bodybuilding και μετά. Το χαμόγελο και το γέλιο σας θα λείψουν».

Υπέγραψε με μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου όταν ήταν νεότερος, αλλά ένα σπασμένο πόδι του έκοψε την καριέρα του.

«Κάποιοι από τους φίλους μου πήγαιναν στο γυμναστήριο και γυμνάζονταν, το αποτέλεσμα ήταν καλό οπότε σκέφτηκα να ασχοληθώ με το bodybuilding», περιέγραψε ο Ντέιβις σε μια συνέντευξη του 2018.

Γιατί τον αποκαλούσαν «Δεινόσαυρο»

Το παρατσούκλι του ήταν «Δεινόσαυρος» και προήλθε από έναν φίλο του στο γυμναστήριο που είπε ότι ο Ντέιβις «είχε υπέροχο μεγάλο σώμα και λίγο μυαλό».

«Κόλλησε έτσι όλοι άρχισαν να με αποκαλούν Δεινόσαυρο», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Ντέιβις.

Ο Ντέιβις κέρδισε επίσης τον τίτλο του Mr Britain και του Mr Europe προτού τα προβλήματα με τα νεφρά τον αναγκάσουν να συνταξιοδοτηθεί», ανέφερε η Metro.

Ο Shaun Davis και η σύντροφός του Helen Burrows.

«Κοιτάω τη ρουτίνα των ανθρώπων αυτές τις μέρες, κοιτάζω τους ανθρώπους που λένε: «Προπονούμαστε σκληρά». Δεν ξέρουν, ειλικρινά. Αυτοί οι άνθρωποι, μπορώ να πω, στα μάτια τους, δεν έχουν τη θέληση, την επιθυμία, τη θέληση να κερδίσουν», είπε το 2018.

Υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση για τρία χρόνια πριν υποβληθεί σε μεταμόσχευση το 2009.

«Τα σκαμπανεβάσματα ήταν απίστευτα. Δέχεσαι ένα τηλεφώνημα μια μέρα και σου λένε, «Σον θέλεις νεφρό… είναι σαν να κερδίζεις το λαχείο» είχε εξομολογηθεί.

Όλοι ήθελαν να με βλέπουν ως το φρικιό των 300 κιλών

Ο Ντέιβις παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να συνηθίσει τη ζωή μετά τον πρωταθλητισμό στο bodybuilding.

«Από το να είμαι επαγγελματίας bodybuilder, να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο κάθε εβδομάδα, να πηγαίνω σε σεμινάρια, σε χώρους φιλοξενουμένων… είχα γίνει ο κανένας. Όταν χάνεις την ταυτότητά σου το τηλέφωνο σταματά. Όλοι ήθελαν να με βλέπουν ως το φρικιό των 300 κιλών που αναπηδά πάνω-κάτω από τη σκηνή και σηκώνει τα χέρια του και τρομάζει τον κόσμο».

Ο Ντέιβις πρόσθεσε, «Μου πήρε χρόνο για να το αντιμετωπίσω. Δεν ήθελα να πάω πουθενά όταν άρχισα να χάνω βάρος. Απλώς ένιωσα ότι όλα είχαν φύγει. Δεν ήμουν εγώ».

Με τη σύντροφό του Helen Burrows είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Harley.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ