Η αποτρίχωση έγινε εφιάλτης: 53χρονος κατέγραφε κρυφά και κακοποιούσε σεξουαλικά πελάτισσές του

Ένας ειδικός αποτρίχωσης με λέιζερ που βιντεοσκοπούσε κρυφά και επιτέθηκε σεξουαλικά τους πελάτες του αφού τους έβαζε γυαλιά στα μάτια καθώς υποβάλλονταν σε διαδικασίες, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση.

Ο 53χρονος Τέρι Τζέιμς παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε 8 γυναίκες στο Bradford Crown Court, καθώς και ότι διένειμε και κατείχε άσεμνες εικόνες παιδιών.

Ο Τζέιμς εμφανιζόταν φιλικός αλλά και άκρως επαγγελματίες με τις γυναίκες καθώς τις καλωσόριζε στο κομμωτήριό του στην πόλη, αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί μια μυστική κάμερα, αφήνοντάς τις να αγνοούν ότι βιντεοσκοπούνταν και φωτογραφίζονταν.

Πέρυσι ξεκίνησε αστυνομική έρευνα, η οποία οδήγησε σε δίκη. Την τελευταία μέρα, αφού πέντε θύματα είχαν καταθέσει, ομολόγησε την ενοχή του για 13 κατηγορίες για επίθεση με διείσδυση και πέντε σεξουαλικές επιθέσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του, τα θύματα είπαν στο δικαστήριο πως ήταν τρομοκρατημένοι καθώς οι εικόνες και οι ηχογραφήσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν στο διαδίκτυο στο μέλλον.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Μία περιέγραψε ότι υπέφερε από αναδρομές της κακοποίησης και ότι έπρεπε να υποβληθεί σε συμβουλευτική. Μια άλλη παθούσα είπε ότι της είχε κάνει λέιζερ ο Τζέιμς και τώρα ένιωθε ότι δεν μπορούσε να εμπιστευτεί τους άνδρες σε επαγγελματική ιδιότητα.

Ενώ ένα άλλο θύμα είπε στην κατάθεσή της ότι ένιωθε «ευάλωτη» από αυτό που είχε κάνει και το όλο πράγμα την έκανε να αισθάνεται άρρωστη.

Η εισαγγελέας Κλόε Χάντσον είπε ότι τρεις καταγγέλλουσες περίμεναν να καταθέσουν στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της δίκης του Τζέιμς προτού ομολογήσει την ενοχή του. Ο δικαστής McKone παρατήρησε ότι όλες οι γυναίκες ήταν εξαιρετικά ευάλωτες και ο James είχε σκόπιμα καλύψει τα μάτια τους, έτσι δεν είχαν ιδέα τι έκανε.

Είπε ότι οι εγωιστικές ενέργειες του Τζέιμς είχαν βαθύ αντίκτυπο στη ζωή των θυμάτων του.

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζέιμς ήταν επικίνδυνος παραβάτης και ότι χρειαζόταν μια παρατεταμένη περίοδος κράτησης. Ο Τζέιμς θα πρέπει τώρα να εκτίσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα της 17χρονης ποινής του προτού το συμβούλιο αποφυλάκισης εξετάσει εάν είναι ασφαλές να τον αφήσει ελεύθερο.

Θα πρέπει επίσης να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης στην αστυνομία εφ’ όρου ζωής και να συμμορφωθεί με μια επ’ αόριστον εντολή πρόληψης σεξουαλικής βλάβης.

Ο Τζέιμς παραδέχτηκε επίσης περαιτέρω αδικήματα διανομής και κατοχής άσεμνων εικόνων παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ