Ο Πούτιν “τον έστειλε” στον ψυχίατρο

Ο Πούτιν “τον έστειλε” στον ψυχίατρο

 

Ένας Ρώσος αντιφρονών καταδικάσθηκε σήμερα στη Μόσχα να υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία για τη συμμετοχή του σε «ταραχές» κατά τη διάρκεια πορείας κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012 στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Μιχαήλ Κόσενκο θα πρέπει να υποβληθεί σε επιβεβλημένη ψυχιατρική θεραπεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του Βαλέρι Σουχάρντιν.

Ο Κόσενκο, που έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από ελαφρά σχιζοφρένεια, κρίθηκε επίσης ένοχος για βιαιοπραγία εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης, όμως το δικαστήριο έκρινε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος για αυτές τις πράξεις του λόγω της ψυχικής του ασθένειας.

«Αποδείχθηκε πως ο Μιχαήλ Κόσενκο χρησιμοποίησε επικίνδυνη σωματική βία κατά ενός εκπροσώπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης, καταφέροντάς του τουλάχιστον ένα κτύπημα με το χέρι κι άλλο ένα με το πόδι», προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου.

Δεκάδες υποστηρικτές του Κόσενκο, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, υποδέχθηκαν την απόφαση με κραυγές, όπως «Ντροπή», και «Ελευθερία», τόνισε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά την δίκη αυτή, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, παρέλασαν από τα έδρανα δεκάδες στελέχη της αντιπολίτευσης. Συνολικά 30 αντιφρονούντες καταδικάσθηκαν και διοργάνωση, ή συμμετοχή σε «μαζικές ταραχές» και διατάραξη της κοινής γαλήνης, στα πλαίσια της πορείας που είχε διοργανωθεί στις 6 Μαΐου 2012, λίγο προτού ο Πούτιν επανέλθει στην προεδρία της χώρας.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα πως εόρτασε την περασμένη Δευτέρα με ανεπίσημο και πρόχειρο τρόπο, μαζί με τον Ινδονήσιο και τον Κινέζο ομόλογό του, τα 61α του γενέθλια, στο περιθώριο της συνόδου Ασίας-Ειρηνικού στο ινδονησιακό θέρετρο του Μπαλί.

Διάσημος για τις τραγουδιστικές του επιδόσεις κατά τον ελεύθερο χρόνο του, ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο πήρε την κιθάρα του για να παίξει το «Happy Birthday», ενώ λίγο αργότερα ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ πρόσφερε ένα γλυκό στον Πούτιν.

«Ήταν έντεκα τη νύκτα και κέρασα τους Κινέζους φίλους μας για να κάνουμε μία πρόποση με βότκα», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Δεν αρνήθηκαν», επεσήμανε ο ίδιος, διηγούμενος πως οι συμμετέχοντες «καταβρόχθισαν» το γλυκό!

Αργοπορημένος, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρόσφερε στον Πούτιν την επομένη ένα μπουκάλι σάκε, αλλά ήταν αργά για τον Ρώσο πρόεδρο για να το δοκιμάσει. «Θα το πιω στη Μόσχα», υποσχέθηκε αυτός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ