Ο Γκάουκ στην τελετή μνήμης για το Μόναχο: Αδύνατη η απόλυτη ασφάλεια – ΒΙΝΤΕΟ

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες την απόλυτη ασφάλεια από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ, απευθύνοντας έκκληση για εθνική ενότητα που θα λειτουργήσει ως η καλύτερη άμυνα μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στοίχισαν την ζωή σε 15 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: DIVISION DUISBURG

«Πουθενά στη γη δεν υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να εγγυηθούν κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο Γκάουκ κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στο Μόναχο.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, εντούτοις, είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε εκ νέου: αυτό είναι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών φορέων και μια κοινωνία των πολιτών σε επαγρύπνηση και δραστήρια. Αυτή είναι η καλύτερη κάλυψη ενάντια στις κυνικές σκέψεις των προσώπων που διαπράττουν βίαιες επιθέσεις», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

Οι πέντε διαφορετικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν το διάστημα μεταξύ της 18ης Ιουλίου και 26ης Ιουλίου, την ευθύνη δύο εκ των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων και διέλυσαν οποιαδήποτε ψευδαίσθηση ότι η Γερμανία είναι απρόσβλητη σε επιθέσεις όπως εκείνες που διέπραξε η τζιχαντιστική οργάνωση στη γειτονική Γαλλία.

Η φονικότερη εξ αυτών διαπράχθηκε στο Μόναχο, την 22α Ιουλίου, όταν ένας 18χρονος Γερμανοιρανός άνοιξε πυρ και σκότωσε 9 ανθρώπους.

Ο πατέρας του είπε στην Bild am Sonntag ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έκτοτε δέχονται απειλές.  «Η ζωή μας στο Μόναχο τελείωσε» τόνισε.

Ο Γιοαχίμ Γκάουκ επισήμανε ότι κατανοεί το λόγο που πολλοί Γερμανοί παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά τις επιθέσεις, έσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι η Γερμανία δεν πρέπει να υποκύψει στους δράστες.

«Δεν θα μας αναγκάσουν να μισούμε, όπως εκείνοι μισούνε» είπε.

«Δεν θα μας κρατήσουν έγκλειστους στον συνεχή φόβο. Θα παραμείνουμε αυτό που είμαστε: μια ευγενική και συμπονετική κοινωνία» τόνισε ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον Χουσεΐν Νταϊτσίκ

Ο σιωπηλός συνεργός του μακελάρη του Μονάχου – ΒΙΝΤΕΟ

Συνελήφθη 16χρονος φίλος του μακελάρη του Μονάχου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ