Ο Γιούνκερ στον Φάρατζ: Σε ψήφισαν για το Brexit… τι κάνεις εδώ;

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη, πως ο ίδιος θα παλέψει για αυτό και πως δεν θα υπάρξουν μυστικές συνομιλίες με τους Βρετανούς αν δεν ενεργοποιήσουν το άρθρο 50, μετέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι Βρετανοί φίλοι μας εξέφρασαν την άποψή τους. Η δημοκρατία είναι δημοκρατία και η απόφασή τους πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Στρεφόμενος μάλιστα στον Νάιτζελ Φάρατζ του είπε χαρακτηριστικά: «Εξεπλάγην που είσαι εδώ, γιατί είσαι εδώ; Εξεστράτευσες για το exit, σε ψήφισαν για το exit, τι κάνεις ακόμα εδώ;».

«Δεν είμαι ένας γκρίζος τεχνοκράτης, η Κομισιόν εκλέχθηκε από αυτό το κοινοβούλιο. Δεν είμαι ρομπότ, δεν είμαι μηχανή, είμαι Ευρωπαίος και έχω κάθε δικαίωμα να πω ότι θλίβομαι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Δεν είμαι σκλάβος των αγορών, προσέχω όμως τι κάνουν», τόνισε και συμπλήρωσε πως «θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Όχι αύριο το πρωί, αλλά σύντομα».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως δεν θα γίνουν συζητήσεις με τους Βρετανούς χωρίς ενεργοποίηση του άρθρου 50: «Απαγόρευσα στους Επιτρόπους και τους Γενικούς Διευθυντές να έχουν κάθε επαφή για προκαταρκτικές συζητήσεις με Βρετανούς». «Χωρίς ενεργοποίηση δεν έχει διαπραγματεύσεις», διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του με ένα συγκινητικό μήνυμα: «Δεν είμαι άρρωστος δεν είμαι κουρασμένος, οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει τώρα και γιατροί, είμαι αυτός που είμαι και θα παλέψω μέχρι και την τελευταία μου πνοή για μια Ενωμένη Ευρώπη».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τόμας Βίζερ: Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit μετά το Brexit

Τα χαμόγελα Τσίπρα-Σουλτς στις Βρυξέλλες -ΦΩΤΟ

Η θλίψη του Ντράγκι για το Brexit

Το χιούμορ της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ