Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social – “Ετοιμαστείτε, ο αγαπημένος σας πρόεδρος…”

Έτοιμος να επιστρέψει στα social media είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα, μέσω μιας πλατφόρμας σχεδόν παρόμοιας με το Twitter. Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ανέβασε στον δικό του λογαριασμό στο Τwitter ένα στιγμιότυπο οθόνης από την πρώτη -όπως υποστηρίζει- ανάρτηση του πατέρα του στην πλατφόρμα Truth Social.

“Ώρα για λίγη Αλήθεια!!!” έγραψε ο Ντόναλντ ο νεότερος την Τρίτη το βράδυ, και ανέβασε τη φερόμενη πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στην οποία αναφέρεται: “Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας πρόεδρος θα σας δει σύντομα”.

Οι χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι η έκδοση beta της πλατφόρμας Truth Social χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους χρήστες, περιλαμβανομένου του πρώην προέδρου. “H πλατφόρμα TRUTH Social (beta) ξεκίνησε και ο πρόεδρος Τραμπ είναι ενεργός με τον δικό του λογαριασμό” ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Right Side Broadcasting Network.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να παρουσιάσει την πλατφόρμα Truth Social στις 21 Φεβρουαρίου, την Ημέρα των Προέδρων, σύμφωνα με το Apple App Store listing, όπως δημοσιεύει η Daily Mail. Η πλατφόρμα φαίνεται πως είναι σχεδόν ολόιδια με το Twitter.

Τον Μάρτιο του 2021 σύμβουλος του Τραμπ ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει αποκλειστεί από το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, σχεδίαζε να ξεκινήσει έναν δικό του ιστότοπο. Ο Τζέισον Μίλερ, που ήταν εκπρόσωπος του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2020, είπε στο δίκτυο ότι ο πρώην πρόεδρος θα ξαναμπεί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με μια νέα, δική του πλατφόρμα που “θα επαναπροσδιορίσει τελείως το παιχνίδι”.

Ο Μίλερ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις. Στελέχη του Trump Organization, της εταιρείας του πρώην προέδρου, δεν έκαναν κανένα σχόλιο. Τον Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποίησε ένα πεδίο στην ιστοσελίδα του, η οποία αντικαθιστούσε τον μπλοκαρισμένο λογαριασμό του στο Twitter. Ο ιστότοπος ενεργοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην αναφερόμενη πλατφόρμα.

Η Twitter Inc είχε ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ομαδική αγωγή κατά του Facebook, του Twitter, του Google και των αφεντικών τους. Ο Τραμπ κατηγορεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς για “παράνομη, αντισυνταγματική λογοκρισία”.

“Σήμερα, μαζί με το Ινστιτούτο Πολιτικής Πρώτα η Αμερική (οργανισμός που προωθεί τις πολιτικές ”Πρώτα η Αμερική”), καταθέτω, ως βασικός εκπρόσωπος, μια μείζονα ομαδική δικαστική ενέργεια εναντίον τεχνολογικών γιγάντων όπως το Facebook, το Google και το Twitter, καθώς και ενάντια στα αφεντικά τους, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, Σούνταρ Πιτσάι και Τζακ Ντόρσεϊ”, είχε ανακοινώσει ο δισεκατομμυριούχος στο γκολφ κλαμπ Μπεντμίνστερ στο Νιου Τζέρσεϊ. Όπως είχε δηλώσει, είχε καταθέσει τις αγωγές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα.

Προς το τέλος του χρόνου λάνσαρε την Trump Media Technology Group, με σχέδια για μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο κατά παραγγελία που ονομάζεται TMTG+ με ψυχαγωγία, ειδήσεις και podcast, καθώς και τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ