Ντόναλντ Τραμπ: Αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις

Οι εισαγγελείς του Μανχάταν κατηγόρησαν την Τρίτη τον Ντόναλντ Τραμπ για συγκάλυψη ενός πιθανού σεξουαλικού σκανδάλου κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του, το 2016, αποκαλύπτοντας 34 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που ανοίγουν ένα επικίνδυνο κεφάλαιο στη μακρά δημόσια ζωή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία που αναρριχήθηκε ως την  προεδρία, αλλά τώρα αντιμετωπίζει την προοπτική μιας ντροπιαστικής για την καριέρα του ποινικής δίκης.

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι αθώος» – Του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες

Εναντίον του Τραμπ διατυπώθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα. Ο Τραμπ έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετώπισε ποινικές κατηγορίες. Δέχτηκε να εμφανιστεί οικειοθελώς στις αρχές για να αποφύγει μια δημόσια σύλληψη και παραδόθηκε σήμερα στις δικαστικές αρχές του Μανχάταν.

Αφού ολοκληρώθηκε στα γραφεία του εισαγγελέα η διαδικασία της σύλληψης, ο Τραμπ οδηγήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο ίδιο κτίριο όπου του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες. Δήλωσε αθώος και ύστερα από λίγο βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου και επέστρεψε στο γραφείο του εισαγγελέα. Δεν σταμάτησε να μιλήσει στον Τύπο.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ – Δείτε Live

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές που έκανε προς την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Τα χρήματα αυτά τα καταχώρησε ως επαγγελματικά έξοδα, για την ακρίβεια ως νομικές δαπάνες, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να εξαγοράσει την σιωπή της πρώην ηθοποιού.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις και η αυτοκινητοπομπή του κατευθύνεται στο αεροδρόμιο LaGuardia για την πτήση της επιστροφής του με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Μαρ-α-Λάγκο.

Τραμπ: Έφτασε στο δικαστήριο – Οι πρώτες δηλώσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ