Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί με αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τον Καναδά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του δασμού ύψους 25% που ήδη επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τον Καναδά, αναζωπυρώνοντας τις εντάσεις στο εμπορικό πεδίο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας την Τετάρτη σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν επέβαλα δασμούς στον Καναδά — πληρώνουν 25% — αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, όσον αφορά τα αυτοκίνητα».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη αύξηση των δασμών εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του για ενίσχυση της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, προσθέτοντας: «Το μόνο που λέμε είναι: “Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με κάθε σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάχνουμε τα δικά μας αυτοκίνητα”».

Η νέα αυτή δήλωση αναζωπυρώνει τους φόβους για περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, την ώρα που οι δασμοί και τα προστατευτικά μέτρα κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομική ατζέντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK