Νιγηρία: Σκοτώθηκε 5χρονη μαθήτρια

Νιγηρία: Σκοτώθηκε 5χρονη μαθήτρια

Ένα κορίτσι πέντε ετών σκοτώθηκε χθες όταν άγνωστοι ένοπλοι εξαπέλυσαν έφοδο σε ένα κτίριο όπου διέμενε το προσωπικό ενός σχολείου στη βόρεια Νιγηρία και πυρπόλησαν πολλά ακόμη κτίρια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ανάμεσα στους στόχους της επίθεσης των αγνώστων ήταν ένα δημόσιο δευτεροβάθμιο σχολείο θηλέων στην πόλη Γιάνα, στην πολιτεία Μπάουτσι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες κατέστρεψαν ακόμη το χρηματοκιβώτιο μιας εμπορικής τράπεζας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κτίρια που ανήκουν στην αστυνομία, σε ένα ισλαμικό δικαστήριο, στο σχολικό λεωφορείο και σε έναν στύλο του δικτύου τηλεπικοινωνιών πριν διαφύγουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Χαρούνα Μοχάμεντ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας NAN ότι οι ένοπλοι έκλεψαν επίσης το αυτοκίνητο του διευθυντή του σχολείου. Πρόσθεσε ότι οι μαθήτριες είναι ασφαλείς.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή ως τώρα.

Η επίθεση σημειώθηκε μερικές ημέρες μετά την απαγωγή 129 κοριτσιών από το σχολείο τους στην πόλη Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο, επίσης στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Συνολικά 44 μαθήτριες είναι γνωστό πως είναι ελεύθερες μετά την απαγωγή τους — ορισμένες κατάφεραν να διαφύγουν την ώρα της απαγωγής και άλλες ξέφυγαν από τους δεσμώτες τους. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο στρατός έχει επεκτείνει τις έρευνες για τα 85 κορίτσια που πιστεύεται πως συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια των φερόμενων ως ισλαμιστών απαγωγέων τους.

Η κυβέρνηση, η οποία επιρρίπτει την ευθύνη για την μαζική απαγωγή στη Μπόκο Χαράμ, έστειλε στρατεύματα στα σύνορα με το Καμερούν, το Τσαντ και το Νίγηρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Punch, η οποία επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων. Υπάρχουν φόβοι ότι οι απαγωγείς θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα κορίτσια από τη χώρα, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ