Νιγηρία: 15χρονος βρήκε δύο από τις μαθήτριες που έχουν απαχθεί

Νιγηρία: 15χρονος βρήκε δύο από τις μαθήτριες που έχουν απαχθεί

Ένα 15χρονο αγόρι, οδηγός σε μια  από τις πολλές ομάδες επαγρύπνησης που ψάχνουν για τις νιγηριανές μαθήτριες είδε πρώτος τα δύο κορίτσια σε άσχημη κατάσταση. Τα πρόσωπά τους ήταν γδαρμένα και αιμορραγούσαν. Η εικόνα των δύο κοριτσιών που είχε απαγάγει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ήταν τραγική.Οι δύο έφηβες ήταν δεμένες στα δέντρα με σχοινί από τους καρπούς.

Παρά το γεγονός ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού και βρίσκονταν μόνες  μέσα στο δάσος, είχαν καταφέρει να παραμείνουν ζωντανές παρά την τροπική ζέστη και την υγρασία. Σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό ανακάλυψε τα δύο κορίτσια ο 15χρονος  Baba Goni.

«Κάθονταν στο έδαφος , στη βάση των δέντρων  με τα πόδια απλωμένα μπροστά τους  αλλά ήταν λιπόθυμες », λέει ο Baba που ήταν οδηγός σε μια  από τις πολλές ομάδες επαγρύπνησης που ψάχνουν για τις νιγηριανές μαθήτριες.

Τα δύο κορίτσια βρίσκονταν σε απόσταση μίας ώρας από το Chibok , απ’ όπου τα 276 κορίτσια ηλικίας 16 έως 18 απήχθησαν από το σχολείο τους. Τα 223 από αυτά εξακολουθούν να αγνοούνται .

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης

 

Πυρπόλησαν δύο σχολεία στη Νιγηρία

Κήρυξαν “πόλεμο” στη Μπόκο Χαράμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ