Νετανιάχου: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή – Η Χαμάς είναι καταδικασμένη

«Η χώρα ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή. Ο χρόνος της επιχείρησης αποφασίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό συμβούλιο. Ο στρατός έχει ήδη εξολοθρεύσει χιλιάδες τρομοκράτες». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο διάγγελμά του στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου προχώρησε σε δήλωση το απόγευμα της Τετάρτης (25/10), τονίζοντας πως «όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι» προσθέτοντας ότι όλοι εργάζονται «όλο το 24ωρο».

Ωστόσο, αρνήθηκε να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες της επίγειας επίθεσης επίθεσης, λέγοντας ότι δεν είναι γνωστές στο κοινό και «έτσι πρέπει να είναι», όπως μεταδίδει το Skynews.

«Θέλω να το καταστήσω πολύ σαφές. Ο χρόνος λειτουργίας του IDF καθορίζεται ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο που διευθύνει τον πόλεμο μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου. Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες βέλτιστες συνθήκες για τις επόμενες λειτουργίες τους».

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών. «Οι αστοχίες θα εξεταστούν και όλοι (οι υπεύθυνοι) θα λογοδοτήσουν, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο, όλα αυτά θα γίνουν μετά τον πόλεμο», ανέφερε.

Καλώντας τους Ισραηλινούς, τους προέτρεψε «να μην ξεχάσουν ούτε μια στιγμή» αυτούς που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς.

«Είναι σαν να ρίχνουμε χιλιάδες βέλη στην καρδιά μας που αιμορραγεί», λέει, προσθέτοντας ότι θα οριστεί εθνική ημέρα πένθους για τη μνήμη των θυμάτων.

Παράλληλα, συνεχίζει να προτρέπει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν στα νότια της Γάζας και λέει ότι η χώρα βοηθά τους πολίτες «να αποκτήσουν τα δικά τους προσωπικά όπλα με ελεγχόμενο τρόπο. Ο ρόλος μου είναι να οδηγήσω αυτή τη χώρα και τον λαό της στην απόλυτη νίκη επί των εχθρών μας», λέει.

«Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε» καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ