Πώς να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά σας

Τα βρώμικα γυαλιά είναι κάτι πραγματικά εκνευριστικό. Προσπαθείτε να δείτε μέσα από λεκέδες, στην οθόνη του υπολογιστή σας ή σκουπίζετε μια πεσμένη βλεφαρίδα με αποτέλεσμα να αφήσετε ένα ακόμη αποτύπωμα στον φακό, χωρίς να αναφέρουμε τις τρίχες ή τα σημάδια που μπορεί να αφήσουν στους φακούς τα αγαπημένα σας κατοικίδια. Γιατί άραγε οι πιστοί μας φίλοι βρίσκουν τα γυαλιά τόσο συναρπαστικά;

Έτσι συχνά σε κατάσταση απελπισίας, μπορεί να πάρετε το στρίφωμα της μπλούζας σας ή μια χαρτοπετσέτα για να τα σκουπίσετε – μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι τα κάνατε χειρότερα. Αυτός ο λεκές στο κέντρο του φακού εξαπλώνεται από τη μία άκρη του σκελετού στην άλλη και αν είστε τυχεροί, υπάρχει και ένα σύνολο από γρατζουνιές μπροστά από το βολβό του ματιού σας.

Πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά σας με σαπούνι

Όπως αποδεικνύεται, το να διατηρείτε τα γυαλιά σας καθαρά, χωρίς λεκέδες και γρατζουνιές είναι εύκολο και επιτυγχάνεται με οικονομικό τρόπο. Απλώς πρέπει να τα πλένετε απαλά. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα χωρίς να βλάψετε τα γυαλιά σας, είτε φοράτε φθηνά γυαλιά οράσεως από το φαρμακείο, είτε ειδικούς σκελετούς με επικαλυμμένους προοδευτικούς φακούς.

Η νέα ρουτίνα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρείτε τα γυαλιά σας καθαρά:

  • Πλύνετε τα χέρια σας για να απομακρύνετε τυχόν βρωμιά ή μικρόβια
  • Ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με ζεστό νερό (ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο)
  • Βάλτε μια σταγόνα από υγρό σαπούνι πιάτων στους φακούς
  • Απλώστε το σαπούνι σε όλη την επιφάνεια των φακών και στους βραχίονες
  • Ξεπλύνετε το σαπούνι
  • Στεγνώστε τα γυαλιά με ένα πανί με μικροΐνες ή χωρίς χνούδι

Αν θέλετε να είναι τα γυαλιά σας πραγματικά καθαρά, ακολουθούν μερικές πιο εξιδικευμένες συμβουλές καθαρισμού που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα:

Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που έχει κολλήσει γύρω από τις άκρες των φακών στα σημεία που συνδέονται τον σκελετό των γυαλιών. Πλένετε τακτικά το πανί καθαρισμού με μικροΐνες ή χωρίς χνούδι. Συγκρατεί τα έλαια από τα χέρια σας, οπότε αν δεν το πλύνετε, απλώς θα λερώσει τους φακούς που μόλις καθαρίσατε.

4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε γυαλιά

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε τα γυαλιά σας, όπως τα στριφώματα από τις μπλούζες, οι χαρτοπετσέτες, τα χαρτομάντιλα και οτιδήποτε διαφορετικό από το ειδικά σχεδιασμένο πανί για φακούς. Τα παραπάνω υλικά μπορούν να γρατζουνίσουν τους φακούς, ενώ καθιστούν δύσκολο τον καθαρισμό τους.

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών, γιατί μπορεί να αφαιρέσει τυχόν επιστρώσεις για τις οποίες έχετε πληρώσει ακριβά τους φακούς σας. Επίσης, μην μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε κάτι με ακετόνη, όπως το ασετόν νυχιών, για να αφαιρέσετε τους λεκέδες, γιατί είναι πολύ σκληρό καθαριστικό για τα γυαλιά. Οι υπερηχητικοί καθαριστές φαίνονται καλή ιδέα, αλλά μπορούν επίσης να γρατζουνίσουν τους φακούς. Το σαπούνι είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής επιλογή για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ