Νέος γύρος στον «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ των Ουίνδσορ και των Σάσεξ

Ο υπερατλαντικός «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ των Ουίνδσορ και των Σάσεξ συνεχίζεται, καθώς τα βρετανικά ταμπλόιντ καταγράφουν λεπτομερώς όλες τις εξελίξεις. Το παλάτι απαντά στις νέες αποκαλύψεις της Μέγκαν Μαρκλ που επηρεάζουν βαθύτατα την ψυχολογία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ προκάλεσαν μια νέα ρήξη στη σχέση τους με τη βασιλική οικογένεια αυτή την εβδομάδα, όταν η πρώην ηθοποιός της σειράς Suits, Μέγκαν Μαρκλ, άφησε πίσω της… αρκετές “βόμβες” στο νέο της podcast στο Spotify αλλά και στη νέα της συνέντευξη. Λίγο πολύ η Μέγκαν υποστήριξε ότι την συνέκριναν με τον Νέλσον Μαντέλα και ότι ο Χάρι είχε “χάσει” τον πατέρα του Κάρολο κατά τη διάρκεια του περίφημου Megxit.

Βασιλικές πηγές απάντησαν στο ζευγάρι, χαρακτηρίζοντας τα όσα υποστηρίζουν «παραληρηματικά» και «τραγικά».

Ένας δυσαρεστημένος εκπρόσωπος του Παλατιού είπε στους Sunday Times: «Όλοι ήλπιζαν ότι θα έφευγαν για να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, να συνεχίσουν τις φιλανθρωπικές τους προσπάθειες και να είναι ευτυχισμένοι – και ότι ακολουθώντας τον δικό τους δρόμο, μπορεί να μην αισθάνονται πλέον την ανάγκη να εναντιωθούν στο σύστημα. Αλλά δύναμη τους απαιτεί μια σχέση με τη Βασιλική Οικογένεια και το “καύσιμο” σε αυτές τις φλόγες είναι η οικογενειακή διχόνοια».

Μέγκαν Μαρκλ
Ο Χάρι και η Μέγκαν to 2017 – Φωτογραφία: PA

Πηγές διέψευσαν επίσης τον ισχυρισμό της Μέγκαν ότι η Νότια Αφρική γιόρτασε τον γάμο της σαν να ήταν ο Μαντέλα στη συνέντευξή της στο περιοδικό The Cut: «Το όλο πράγμα είναι απλά συγκλονιστικό. Νέλσον Μαντέλα; Ποιος είναι ο επόμενος, Γκάντι; Απλώς δεν υπάρχουν λόγια για την αυταπάτη και την τραγωδία όλων αυτών που λέει».

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Βασίλισσα, η οποία είναι τώρα 96 ετών και έχει αποσυρθεί από μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες εν μέσω συνεχών φόβων για την υγεία της, δεν θέλει «να περπατά συνεχώς πάνω σε γυαλιά» και να περιμένει την επόμενη “πυρηνική βόμβα” που θα εξαπολύσει η σύζυγος του εγγονού της.

«Επί δύο χρόνια, υπάρχει μια σταθερή ροή πραγματικά προκλητικών πραγμάτων που λέγονται για έναν άνδρα που δεν μπορεί [δημόσια] να υπερασπιστεί τον εαυτό του και προέρχονται από ένα ζευγάρι που προφανώς αγαπά και του λείπει. Αυτό είναι απίστευτα δύσκολο σε προσωπικό επίπεδο. Είναι εντελώς μπερδεμένος με το γιατί ο γιος του, τον οποίο αγαπά βαθιά, νιώθει ότι αυτός είναι ο τρόπος για να διαχειριστεί τις οικογενειακές σχέσεις», πρόσθεσε η πηγή σχετικά με τις επιθέσεις στον πρίγκιπα Κάρολο.

Όσα λένε κατά καιρούς ο Χάρι και η Μέγκαν δεν γίνονται δεκτά από τη μοναρχία, ισχυρίζονται οι γνώστες του παλατιού, σημειώνοντας ότι πολλοί αμφισβητούν τι ελπίζει να πετύχει το ζευγάρι -συγκεκριμένα η Μέγκαν- αναφέροντας δημόσια «πόσο απαίσιο ήταν να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας».

Στην συνέντευξή της στο The Cut, που ξεπερνά τις 6.000 λέξεις, η Μέγκαν είπε ότι «απλώς υπάρχοντας» εκείνη και ο Χάρι «αναστάτωναν τη δυναμική της ιεραρχίας» προτού παραιτηθούν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Είπε επίσης ότι χρειάζεται «πολλή προσπάθεια» για να συγχωρήσει και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί «να πει οτιδήποτε» αφού δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία εμπιστευτικότητας με το παλάτι.

Οι ενέργειες του ζευγαριού φαινομενικά έρχονται σε αντίθεση με τη δημόσια δήλωση τους τον Ιανουάριο του 2020, αφού κατέληξαν σε συμφωνία με τη Βασίλισσα να εγκαταλείψουν τη βασιλική ζωή, στην οποία υποσχέθηκαν πως «ό,τι θα κάνουν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις αξίες της Αυτής Μεγαλειότητας».

Ανεξάρτητα από αυτό, η βασίλισσα έχει επανειλημμένα πει ότι οι Σάσεξ παραμένουν «πολύ αγαπητοί» από τη βασιλική οικογένεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ