Νέο “χαστούκι” στον Ντόναλντ Τραμπ: Πρώην μοντέλο τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση

Νέος πονοκέφαλος για τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ η προεκλογική περίοδος πλησιάζει στην κορύφωσή της, καθώς πρώην μοντέλο υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1997. Η Έιμι Ντόρις, που τη στιγμή του φερόμενου περιστατικού ήταν 24 ετών, μιλά στον βρετανικό Guardian και κατηγορεί τον Τραμπ ότι έχωσε τη γλώσσα του στο στόμα της ενώ βρίσκονταν στο VIP θεωρείο του στο US Open, κρατώντας τη σφιχτά ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει, ενώ παράλληλα τα χέρια του την άγγιζαν παντού.

“Απλώς έχωσε τη γλώσσα του στον λαιμό μου ενώ εγώ τον απωθούσα. Και μετά, όταν το κράτημά του έγινε πιο σφιχτό, τα χέρια του άρχισαν να αγγίζουν παντού, τα οπίσθιά μου, το στήθος μου, την πλάτη μου, παντού. Με κρατούσε σφιχτά, δεν μπορούσα να ξεφύγω. Δεν ξέρω πώς να αποκαλέσεις αυτό όταν κάποιος χώνει τη γλώσσα του στον λαιμό κάποιου άλλου. Αλλά τον έσπρωξα με τα δόντια μου. Τον έσπρωχνα. Και νομίζω ότι του πλήγωσα τη γλώσσα”.

Διαμέσου των δικηγόρων του ο Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε παρενόχλησε, κακοποίησε ή συμπεριφέρθηκε απρεπώς απέναντι στην Ντόρις. Η Ντόρις που ζει στη Φλόριντα, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό της για τις συναντήσεις της με τον Τραμπ παρείχε στον Guardian αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου της στο US Open και έξι φωτογραφίες που την έδειχναν με τον μεγιστάνα για αρκετές ημέρες στη στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ ήταν 51 ετών εκείνη την εποχή και παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Μάρλα Μέιπλς.

Τα όσα ισχυρίστηκε επιβεβαιώθηκαν και από διάφορους ανθρώπους στους οποίους εκμυστηρεύτηκε το συμβάν, περιλαμβανομένου ενός φίλου στη Νέα Υόρκη και τη μητέρα της, τους οποίους κάλεσε αμέσως μετά το φερόμενο περιστατικό, αλλά και άλλων φίλων και του θεραπευτή της στους οποίους μίλησε γι’ αυτό στα επόμενα χρόνια. Όλοι είπαν ότι η Ντόρις τους είχε πει με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί και όλα ταιριάζουν με όσα είπε μετά στον Guardian. Η Ντόρις, 48 ετών πλέον και μητέρα δύο δίδυμων κοριτσιών είπε ότι σκεφτόταν να μιλήσει δημοσίως για το περιστατικό το 2016, όταν αρκετές γυναίκες κατηγορούσαν δημοσίως τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για παρόμοια περιστατικά, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει γιατί φοβήθηκε ότι θα έβλαπτε την οικογένειά της. Τώρα πιστεύει ότι με τα κορίτσια της να γίνονται 13 ετών θέλει να μιλήσει για να τους δείξει ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να τους κάνει κάτι που δεν θέλουν. “Προτιμώ να είμαι πρότυπο, θέλω να δουν ότι δεν έμεινα σιωπηλή, ότι αντιστάθηκα σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο”

Η Ντόρις είπε ότι πέρασε αρκετές μέρες με τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 1997 αφού έφθασε στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύντροφό της Τζέισον Μπιν, ο οποίος ήταν φίλος του Τραμπ. Έλεγε μάλιστα ότι ο επιχειρηματίας ήταν ο καλύτερός του φίλος. Εκείνη ζούσε στην Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα και συχνά ταξίδευε στο Μαϊάμι για να ποζάρει ως μοντέλο ή κάποιες δουλειές ως ηθοποιός.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ντόρις είπε ότι ο Μπιν την πήγε να συναντήσει τον Τραμπ στο γραφείο του στον πύργο Τραμπ στο Μανχάταν προτού πάνε μαζί στο Κουίνς να παρακολουθήσουν το τουρνουά τένις του US Open. “Από την αρχή μπήκε δυναμικά. Φαινόταν ο τύπος συγκεκριμένου ανθρώπου, από αυτούς που αισθάνονται ότι δικαιούνται να κάνουν ό,τι θέλουν, παρ’ όλο που ήμουν εκεί με τον φίλο μου”.

Μαζί τους ήταν και άλλοι φίλοι του Τραμπ. Το περιστατικό φέρεται να έγινε σύμφωνα με την Ντόρις όταν σηκώθηκε να πάει στο μπάνιο. Ήταν, όπως είπε, κρυμμένο πίσω από έναν διαχωριστικό τοίχο λίγα μέτρα από εκεί που παρακολουθούσαν τον αγώνα. “Είχα θέμα με τους φακούς επαφής μου. Θυμάμαι ότι πήγα να ρίξω υγρό στους φακούς”. Όταν βγήκε, υποστηρίζει ότι ο Τραμπ την περίμενε. “Αρχικά πίστεψα ότι περίμενε να πάει στο μπάνιο, αλλά δεν έγινε έτσι δυστυχώς”. Περιγράφει ότι ο Τραμπ επέβαλε τον εαυτό του πάνω της έπειτα από μία αμήχανη ανταλλαγή λέξεων όπου ανακαλεί να γελά νευρικά και να του λέει “όχι, άντε φύγε από εδώ”. Θυμάται ότι του είπε “όχι, σε παρακαλώ σταμάτα. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Οποια στιγμή κάποιος λέει όχι, σημαίνει όχι. Και αυτό δεν λειτούργησε με εμένα. Δεν ήταν αρκετό. Έπαθα σοκ. Ένιωσα παραβιασμένη, προφανώς. Αλλά ακόμη δεν το είχα επεξεργαστεί, απλώς προσπαθούσα να πάω πίσω να μιλήσω σε όλους και να περάσω ωραία, επειδή, δεν ξέρω, ένιωθα πίεση να είμαι έτσι”. Δεν θυμάται αν είπε στον Μπιν όλες τις λεπτομέρειες από τη φερόμενη επίθεση, αλλά λέει ότι του ζήτησε να πει στον Τραμπ να την αφήσει ήσυχη. “Είναι παντού πάνω μου, δεν μπορώ να το διαχειριστώ, πρέπει να κάνεις κάτι” θυμάται ότι του είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ