Νέο άλμπουμ του Ian Hunter με σημαντικές συνεργασίες

Ο Ian Hunter είναι ένας Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης, που υπήρξε ηγετικό μέλος του rock συγκροτήματος των Mott the Hoople, κατά την δεκαετία του ’70. Ο David Bowie ήταν αυτός που ενθάρρυνε το γκρουπ να παραμείνει συνδεδεμένο και ήταν αυτός που έγραψε για εκείνους την μεγάλη επιτυχία τους “All the Young Dudes”.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Αυτές τις μέρες, ο Ian Hunter παρουσιάζει έναν νέο μεγάλο δίσκο, με μία μεγάλη και εντυπωσιακή λίστα συνεργασιών, ανάμεσα στην οποία βρίσκονται δύο θρύλοι της rock μουσικής, που απεβίωσαν πρόσφατα, δύο αστέρες του Hollywood και άλλοι σημαντικοί μουσικοί.

Ο νέος αυτός δίσκος θα έχει τον γενικό τίτλο “Defiance Part 1” και στην ηχογράφησή του συμμετείχε ο ντράμερ των Foo Fighters, ο Taylor Hawkins, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο και ο μέγας κιθαρίστας Jeff Beck, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.

Ian Hunter Άλμπουμ
Το νέο άλμπουμ του Ian Hunter με τίτλο “Defiance Part 1”
Ian Hunter
Ο Ian Hunter

Ο Hunter είχε αρχίσει να ετοιμάζει το project αυτό από το λοκντάουν του Covid το 2020, με την βοήθεια του παραγωγού του Andy York. Άλλοι guests μουσικοί στον δίσκο είναι ο Ringo Starr, ο Billy Bob Thornton, ο Johnny Depp, τα μέλη των Guns ‘n’ Roses: Slash και Duff McKagan, ο μπασίστας των Metallica: Robert Trujillo, ο Todd Rundgren, ο Mike Campbell, μέλος των Tom Petty & The Heartbreakers, ο Billy Gibbons των ZZ Top, ο Joe Elliott των Def Leppard, ο Brad Whitford των Aerosmith και άλλοι.

Το πρώτο σινγκλ είναι το “Bed Of Roses”, στο οποίο παίζει ντραμς ο Ringo Starr και ο ο Mike Campbell, μέλος των Tom Petty & The Heartbreakers παίζει κιθάρες και μαντολίνο.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald “, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ