Νεκρή η Βρετανίδα τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς – ΦΩΤΟ

Η Σάλι Τζόουνς, η τζιχαντίστρια από τη Βρετανία που στρατολογούσε μέσω διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε μαζί με τον 12χρονο γιο της στη Συρία έπειτα από την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όπως αναφέρει η The Sun.

Ο βρετανικός Τύπος είχε δώσει στη Τζόουνς, που καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το Ισλάμ, το παρωνύμιο “Λευκή χήρα”, καθώς ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του ISIS, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015.

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές, η The Sun αναφέρει ότι η Σάλι Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.

Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η “Λευκή χήρα” σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι “πεπεισμένοι” ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το αγόρι δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Η Σάλι Τζόουνς προτού ασπαστεί το Ισλάμ ήταν τραγουδίστρια σε συγκρότημα πανκ και ήταν επί χρόνια στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. Πιστεύεται ότι έφυγε από το σπίτι της στο Τσάτχαμ, στην κομητεία Κεντ, το 2013 για να ταξιδέψει στη Συρία, όπου παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου.

Η “Λευκή Χήρα” στρατολογούσε μέσω διαδικτύου μαχητές για το Ισλαμικού Κράτους και κάποιες φορές αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια και κρατούσε ένα όπλο προς την κάμερα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Daily Mail, The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ