Νεκρή φοιτήτρια σε διαδήλωση στη Βενεζουέλα

Νεκρή φοιτήτρια σε διαδήλωση στη Βενεζουέλα

Η 22χρονη φοιτήτρια Χενέσις Καρμόνα σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στη Βενεζουέλα. Είναι η πέμπτη νεκρή κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη χώρα.

«Πόσο ακόμη θα ζούμε με αυτόν τον τρόπο; Για πόσο διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτήν την πίεση, εκείνους που μας σκοτώνουν;» δήλωσε συγγενής της φοιτήτριας στο Ρόιτερς. «Χρειαζόταν μόλις ένα εξάμηνο για να πάρει το πτυχίο της» προσέθεσε.

Η ένταση συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος κατεζητείτο με την κατηγορία της υποκίνησης των αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα, παραδόθηκε χθες στις δυνάμεις ασφαλείας. Είχαν προηγηθεί τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων κατά του προέδρου Μαδούρο.

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Καράκας ενώ άλλος ένας έχασε την ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα στην παραλιακή πόλη Καρουπάνο, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αντίπαλες ομάδες συγκρούστηκαν έξω από το δικαστήριο του Καράκας όπου επρόκειτο να προσαχθεί ο Λόπες, ενώ φοιτητές έκλεισαν μια λεωφόρο στην πρωτεύουσα, βάζοντας φωτιά σε κάδους.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές, επίσης, συγκρούστηκαν στο Σαν Αντόνιο.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι «βρίσκομαι στην εξουσία για μόλις 10 μήνες και επί δέκα μήνες αυτή η αντιπολίτευση συνωμοτεί για να με ανατρέψει και για να με δολοφονήσει. Ως πότε η δεξιά θα συνεχίζει να βλάπτει τη χώρα;».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ