Θρίλερ με τον θάνατο 25χρονης στο Αφγανιστάν – Εμπλέκονται οι Ταλιμπάν;

Τον γύρο του διαδικτύου και των διεθνών ΜΜΕ έκανε είδηση για τον αποκεφαλισμό μιας αθλήτριας από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την Dailymail, μαχητές των Ταλιμπάν αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδα βόλεϊ και στη συνέχεια ανέβασαν φωτογραφίες από το πτώμα της στα social media, σύμφωνα με αναφορές.

Ένας από τους προπονητές της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών σε συνέντευξή του στην Persian Independent υποστήριξε ότι η Μαχτζαμπίν Χακίμ, σφαγιάστηκε από τους Ταλιμπάν νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο. Όμως, όπως αποδεικνύεται αυτές οι αναφορές δεν ευσταθούν.

Ταλιμπάν βόλεϊ αθλήτρια

Ο άνδρας, που μίλησε πίσω από την προστασία ψευδώνυμου, ανέφερε ότι η Μαχτζαμπίν Κακίμι δολοφονήθηκε αλλά κανείς εκτός από την οικογένειά της δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία ή τον τρόπο του θανάτου της.

Ταλιμπάν βόλεϊ αθλήτρια

Οι αντικρουόμενες πληροφορίες στα social media ανέφεραν ότι η αθλήτρια σκοτώθηκε μία εβδομάδα πριν από την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, με πιστοποιητικό θανάτου να καταγράφει τον θάνατό της στα μέσα Αυγούστου. Άλλοι έλεγαν ότι αυτοκτόνησε.

Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το πτώμα της Μαχτζαμπίν δείχνει τραυματισμό στον λαιμό της αλλά δεν είναι δυνατόν να πει κάποιος με βεβαιότητα αν πρόκειται για σημάδι από μαχαίρι ή  θηλιά, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ταλιμπάν βόλεϊ

Η αλήθεια για τον θάνατο της Mahjabeen Hakimi στο Αφγανιστάν

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το altnews.in, πρώην μέλος του IFCN στην Ινδία, η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ.

Στο άρθρο παρουσιάζονται πηγές που αναφέρουν ότι η Αφγανή ήταν μέλος του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν και ότι μέχρι το 2016 δεν είχε παίξει για την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

Επιπρόσθετα, εντοπίζονται δύο δημοσιεύσεις που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Skandar Hakimi, αδελφός της Mahjabeen, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της επήλθε τον Αύγουστο του 2021.

Η 1η δημοσίευση κοινοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία μαύρη εικόνα, κάτω από την οποία δέχτηκε συλλυπητήρια μηνύματα. Η 2η δημοσίευση έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία φωτογραφία της αδερφής του δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι περήφανος γι΄ αυτή.

To altnews.in επικοινώνησε με μέλος της οικογένειας της, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός επήλθε στις 6 Αυγούστου 2021. Ο συγγενής απέστειλε φωτογραφία από την ταφόπλακα στην οποία αναγράφεται το όνομα Mahjabeen Hakimi (μπλε πλαίσιο), η ημερομηνία του θανάτου της σύμφωνα με το περσικό ημερολόγιο που είναι 15-5-1400 (πράσινο πλαίσιο), το όνομα του πατέρα της Mohammad Sarwar (ροζ πλαίσιο), και η ηλικία 25 ετών (κόκκινο πλαίσιο).

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ