Νέα Υόρκη: Βίντεο από τον πλημμυρισμένο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia

Οι ταξιδιώτες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη Νέα Υόρκη, κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια αντιμετώπισαν νερό μέχρι τον αστράγαλο στο αεροδρόμιο LaGuardia εν μέσω εκτεταμένων πλημμυρών.

Το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να κλείσει τον τερματικό σταθμό Α – από όπου αναχωρούν οι πτήσεις των αερογραμμών Spirit και Frontier – καθώς τα νερά της πλημμύρας διέσχιζαν το κτίριο.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο έδειχναν τον τερματικό σταθμό να καλύπτεται από νερό καθώς φρενήρεις επιβάτες προσπαθούσαν να φύγουν.

Μια γυναίκα μάλιστα μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό ενός τερματικού σταθμού, δείχνοντας στους οπαδούς της στο TikTok το νερό που είχε συγκεντρωθεί.

@taiilormade thank God I wore boots. #lga #laguardia #nyc #flood ♬ original sound – Taylor 🌴

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ LaGuardia». έγραψε στο κλιπ. «Ναι, ήταν μια «αστραπιαία» πλημμύρα – αλλά δεν υπάρχει λόγος να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο έτσι» σχολίασε.

Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok από την influencer, Batsheva Haart έδειξε ένα αυτοκίνητο να δυσκολεύεται να περάσει μέσα από το νερό που συσσωρεύτηκε στους γύρω δρόμους. «PSA όποιος μπαίνει ή φεύγει από την LGA» έγραψε στην λεζάντα.

@batshevahaart #floodwarning #lga #nycflood ♬ original sound – BATSHEVA

Εν μέσω της πλημμύρας, οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου LaGuardia ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν προσωρινά τις εργασίες στο Terminal A και οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον Terminal C.

Όλες οι πτήσεις της Spirit Airlines, οι οποίες αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό, ακυρώθηκαν μέχρι τις 3 μ.μ., ενώ η Frontier Airlines δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις δύο υπόλοιπες πτήσεις της από τον τερματικό σταθμό C.

Το αεροδρόμιο προειδοποίησε επίσης τους επιβάτες στο X ότι «θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες και έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί ζωές». Μάλιστα ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. «Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε εκτός και αν φεύγετε από μία περιοχή όπου υπάρχουν πλημμύρες ή εάν έχετε λάβει εντολή εκκένωσης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ