Βίντεο: Εκτελεστής του καρτέλ με μάσκα οδηγεί 6 Μεξικανούς εφήβους στον θάνατο

Το καρτέλ που ευθύνεται για τη σφαγή 6 αθώων εφήβων στο Μεξικό τράβηξε βίντεο να τους οδηγούν στον θάνατο και έστειλε το βίντεο στους γονείς τους. Το βίντεο δείχνει ένα ένοπλο μέλος του καρτέλ με μάσκα κρανίου να οδηγεί τους εφήβους — ηλικίας 14 έως 18 ετών — οι οποίοι φορούν μαύρες κουκούλες στο πρόσωπό τους, που κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

Οι γκάνγκστερ ακολουθούν τους ξυπόλητους ομήρους καθώς περπατούν σε μια βουνοπλαγιά στην πολιτεία Zacatecas στο Κεντρικό Μεξικό.

Από τους επτά εφήβους οι 6 σκοτώθηκαν και ο έβδομος παρά τα σοβαρά του τραύματα επέζησε, δήλωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Στο βίντεο, μέρος του οποίου προβλήθηκε στο τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι Milenio TV , ακούγεται να παίζει ένα «narcocorrido», ένα είδος μεξικανικού λαϊκού τραγουδιού που περιγράφει τις εκμεταλλεύσεις μαφιόζων. «Ο θάνατος είναι στα μάτια τους», λένε οι στίχοι. 

Οι έφηβοι, που αναγνωρίστηκαν ως φίλοι και ξαδέλφια από τη μεξικάνικη έκδοση της ισπανόφωνης εφημερίδας El Pais, απολάμβαναν ένα οικογενειακό Σαββατοκύριακο σε ένα ράντσο κοντά στην πόλη Malpaso όταν πολλά οχήματα φορτωμένα με ένοπλους εισέβαλαν στο σπίτι στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και απήγαγαν τα αγόρια.

Τα πτώματα τους βρέθηκαν μέρες αργότερα σε μια απομακρυσμένη περιοχή που δεν είχε καν δρόμους που να οδηγούν σε αυτήν.

Ο μοναδικός επιζών, ο Sergio Yobani Acevedo, παραμένει αναίσθητος στο νοσοκομείο και δεν μπόρεσε να μιλήσει με τους ερευνητές, σύμφωνα με το Milenio TV.

Οι γονείς των δολοφονηθέντων εφήβων δημοσίευσαν το βίντεο στα μέσα ενημέρωσης για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς των Μεξικανών αξιωματούχων, οι οποίοι αρνήθηκαν την απαγωγή των ανηλίκων.

Ο λόγος για τις απαγωγές και τις δολοφονίες δεν έχει διευκρινιστεί και έχουν συγκλονίσει τη χώρα, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι αδίστακτα καρτέλ είναι επικεφαλής της περιοχής σύμφωνα με την El Pais .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ