Νέα Υόρκη: Ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από την σύλληψη των δύο ομογενών

Κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και όχι μόνο, με την αστυνομική έρευνα να εστιάζει και σε πιθανή περαιτέρω εμπλοκή σε οργάνωση επιθέσεων εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, αντιμετωπίζουν δύο αδέρφια ομογενείς, στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, τα ξημερώματα της 17ης Ιανoυαρίου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής περικύκλωσαν το τετράγωνο και έκαναν έφοδο στο κτήριο για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αστυνομίας:

Τα δυο αδέλφια που ζουν σε αυτή την γειτονιά δεν είχαν δημιουργήσει πρόβλημα αλλά οι ένοικοι του κτηρίου μιλούν για περίεργες συμπεριφορές.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο Άγγελος Χατζηαγγέλης είναι γνωστός στην ελληνική κοινότητα καθώς φέρεται να δούλευε ως πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά στην Αστόρια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έφθασε στην σύλληψη τους από καταγγελία συγγενικών τους προσώπων ότι κάτι ετοίμαζαν, ενώ οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και τις παραγγελίες των υλικών που έκαναν μέσω διαδικτύου για την κατασκευή βομβών και όπλων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε λίστα με πιθανούς στόχους, ανάμεσά τους αστυνομικούς, δικαστές, πολιτικούς και τραπεζίτες. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο όγκος των αυτοσχέδιων όπλων που βρέθηκε θα μπορούσε να έχει προκαλέσει καταστροφικές ζημιές.

Μιλώντας με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ένα πολύ σοβαρό περιστατικό τρομοκρατίας, τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν 142 κατηγορίες καθώς και ποινές φυλάκισης μέχρι 25 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ