Νέα θεωρία συνωμοσίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις – Η σύμπτωση του “22”

Μία νέα θεωρία συνωμοσίας έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά, δεκάδες άλλοι.

Σύμφωνα με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλές από τις επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, έχουν ένα κοινό: έχουν συμβεί στις 22 του μήνα.

Για παράδειγμα, στις 22 Ιουλίου του 2011, πραγματοποιήθηκε η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία.

Συνολικά 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 8 από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας, Όσλο, και 69 ακόμα, κυρίως έφηβοι, δύο ώρες αργότερα, από τις σφαίρες ενός άντρα ντυμένου αστυνομικού στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των δύο επιθέσεων ήταν ο Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Δύο χρόνια μετά, στις 22 Μαΐου 2013, o Lee Rigby, ένας Βρετανός στρατιωτικός, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τρομοκράτες στο Woolwich του Λονδίνου.

Ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε από τους ισλαμιστές Michael Adebolajo και τον Michael Adebowale.

Στις 22 Μαρτίου του 2016, σημειώθηκαν βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ λίγους μήνες μετά, στις 22 Ιουλίου 2016 ένας έφηβος ανοίγει πυρ στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Ο Ali David Sonboly, ένας 18χρονος Γερμανό-Ιρανός με διπλή εθνικότητα, χαρακτηρίστηκε ε ως ένας “καταθλιπτικός” και “αδιάφορος” έφηβος που διάβαζε σχετικά με πυροβολισμούς στο σχολείο.

Φέτος, η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε στις 22 Μαρτίου. Ο Khalid Masood επιτέθηκε στους ανθρώπους στη γέφυρα με το αυτοκίνητό του, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτάσει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, πριν από λίγες ημέρες στις 22 Μαΐου, ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε στο Μάντσεστερ Αρένα, λίγο μετά τη συναυλία της διάσημης Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, παρασύροντας στο θάνατο 22 ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Βέβαια, να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν συνέβησαν την 22η ημέρα του μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ