Νέα αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Νέα αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Tουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν απόψε στις νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 46 σήμερα, στην πλέον αιματηρή ημέρα από το ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας, όπου επλήγη μια κατοικία και ένα τέμενος» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Τριάντα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε αυτή την επιδρομή ενώ ένας άλλος Παλαιστίνιος έχασε την ζωή του στα νότια του θύλακα, στη Ράφα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις παράλληλα ανακοίνωσαν σε ένα δελτίου τύπου ότι ζητούν από τους κατοίκους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς θα εξαπολύσουν νέες επιδρομές.

Από την πλευρά της η Χαμάς εκτόξευσε απόψε ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Επιπλέον, δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από το Λίβανο και έπεσαν σε τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά, 151 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 1000 έχουν τραυματισθεί στις ισραηλινές επιδρομές από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ