NBC News: Αποκάλυψη για τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί ο Μπάιντεν για τον Νετανιάχου πίσω από τις κλειστές πόρτες

Την απαξίωση με την οποία αναφέρεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, πίσω από «κλειστές πόρτες» αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο NBC News.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το αμερικανικό μέσο NBC οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται σε κομβικό σημείο ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εκφραστεί εναντίον του απαξιωτικά σε ιδιωτικές συζητήσεις ενώ σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, τον αποκάλεσε «μ@@@κα».

Η σχέση των δύο ανδρών άλλαξε μετά την 7η Οκτωβρίου, καθώς ο Νετανιάχου πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στη Γάζα και δεν συμφωνεί σε λύσεις που προτείνουν οι ΗΠΑ για μια ενδεχόμενη εκεχειρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά όσοι γνωρίζουν τις συνομιλίες είπαν ότι ο Νετανιάχου «του έχει κάνει τη ζωή κόλαση» και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

«Απλώς νιώθει ότι αυτό είναι αρκετό», είπε μια από τις πηγές σχετικά με την άποψη του κ. Μπάιντεν για την εκστρατεία στη Γάζα. «Πρέπει να σταματήσει».

Ο Μπάιντεν έχει αναφερθεί σε ορισμένα σημεία στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως απλώς «αυτός ο τύπος» σε ιδιωτικές συζητήσεις για τις σχέσεις του μαζί του και τον έχει χαρακτηρίσει «μ@@@@@α» τουλάχιστον σε τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, αναφέρει το NBC News.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς του αμερικανικού δικτύου, τονίζοντας ότι παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα, οι δύο άνδρες έχουν «μια σχέση δεκαετιών που είναι σεβαστή δημόσια και ιδιωτικά».

Ο πρόεδρος έχει απογοητευτεί από τον Νετανιάχου και το γεγονός ότι δεν αλλάζει τακτική στη Γάζα, όπου το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς λέει ότι περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, και την απροθυμία του να επιδιώξει μια μακροπρόθεσμη ειρηνευτική συμφωνία.

Χθες, ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Νετανιάχου να μην στείλει στρατεύματα στη Ράφα χωρίς «αξιόπιστο» σχέδιο για την προστασία των αμάχων. Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να προχωρήσει σε νέα μια στη χερσαία επίθεση.

Ο κ. Μπάιντεν περιέγραψε επίσης τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ ως «υπερβολικό» την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, παρά τις ιδιωτικές του εκδηλώσεις περιφρόνησης για τον Νετανιάχου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εκφράζεται δημοσίως επικριτικά εναντίον του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ