Να σταματήσει η παραπληροφόρηση στην Ειδομένη ζητά η Κομισιόν

Μήνυμα προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και τις ΜΚΟ να σταματήσουν την παραπληροφόρηση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη στέλνει η Κομισιόν, μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου της, Μίνα Αντρέεβα.

Κληθείσα να σχολιάσει τα επεισόδια στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, ανέφερε πως θα πρέπει να μεταφερθούν στα κέντρα υποδοχής, όπου εφόσον πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να συμμετάσχουν στο σχήμα μετεγκατάστασης, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να επιχειρούν «επικίνδυνες» και «παράτυπες» διαδρομές.

Η κ. Αντρέεβα κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες «αρχές» και τις «Μη Κυβερνητικές Oργανώσεις» να παράσχουν τις «σωστές πληροφορίες» στους μετανάστες που βρίσκονται εκεί για να αποφευχθούν «παρόμοια περιστατικά».

Σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την παράλληλη επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία και την επανεγκατάσταση Σύρων προσφύγων στην ΕΕ, η εκπρόσωπος σημείωσε πως συνολικά 325 μετανάστες που δεν είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία και 74 Σύροι έχουν επανεγκατασταθεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ωστόσο, απέφυγε πάντως να απαντήσει αν υπάρχουν προγραμματισμένες επιστροφές αυτήν την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Realnews της Κυριακής αποκάλυψε πως κάποιες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται τον πόνο των προσφύγων για να κερδίσουν χρήματα.

«Εκτός από τις διεθνώς αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, περιοχές όπως η Λέσβος και η Ειδομένη προσελκύουν μεγάλο αριθμό ατόμων από κάθε γωνιά του κόσμου, που δρουν κατά το δοκούν. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, προσφέρουν υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και ανάγκης, όπως ιατρική περίθαλψη με δικά τους φάρμακα και… μαθήματα γιόγκα, ενώ κάποιοι άλλοι στήνουν κεραίες και δορυφορικά πιάτα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Δείτε επίσης:

Οι ΜΚΟ της… «κονόμας»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ