Μυστήριο με τον ξαφνικό θάνατο 24χρονου αθλητή – Μετακόμισε στην Αυστραλία με την κοπέλα του και πέθανε δύο μέρες μετά

Ένας Ιρλανδός πέθανε ξαφνικά το Σάββατο, μόλις δύο ημέρες αφότου αυτός και η κοπέλα του είχαν μετακομίσει στην Αυστραλία. Ο Matthew McGuigan, 24 ετών, και η σύντροφός του Clodagh Corr έφτασαν στο Σίδνεϊ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες ο κ. McGuigan πέθανε ξαφνικά αφού αρρώστησε.

Γνωστός ως Matty, ο 24χρονος που κατάγεται από την πόλη Cookstown, στην κομητεία Country Tyrone της Ιρλανδίας, έπαιζε γαελικό ποδόσφαιρο στη χώρα του και είχε ήδη ενταχθεί στον σύλλογο Cormac McAnallens του Σίδνεϊ.

Ο σύλλογος ανέφερε στο Διαδίκτυο ότι «Ο Matthew είχε μόλις φτάσει στο Σίδνεϊ με την κοπέλα του Clodagh και στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν εδώ, είχε αγγίξει τις ζωές πολλών που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν».

Ο μεγαλύτερος αδελφός του κ. McGuigan, Darragh, απέτισε φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας «Για πάντα νέος, σε αγαπώ για πάντα. Είμαι πολύ ευγνώμων που σε έχω αδεΛφό , δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό ή γιατί – δεν θα καταλάβω ποτέ».

Ο ταλαντούχος αθλητής είχε παίξει σε επίπεδο κάτω των 18 ετών για την Tyrone στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας.

Η Γαελική Αθλητική Ένωση (GAA) της κομητείας ανέφερε ότι «η συνεισφορά του Matty στην ομάδα του ήταν εξαιρετική και η κληρονομιά του ως παίκτης θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όσων είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν την ανδρεία του στο γήπεδο.

«Η δέσμευσή του στο παιχνίδι και το ακλόνητο πνεύμα του έχουν αναμφίβολα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην Kildress Wolfe Tones και στην ευρύτερη κοινότητα στο Tyrone. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες McGuigan και Treacy, στον συνεργάτη και τους φίλους του Matthew», ανέφερε η Tyrone GAA.

Ο πρόεδρος της Kildress Wolfe Tones, Dominic McGurk, είπε ότι ολόκληρη η κοινότητα ήταν «συντετριμμένη».

«Ο Μάτι ήταν ο αρχηγός μας τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν ο ηγέτης μας σε ηλικία 24 ετών. Έγινε καπετάνιος σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ήταν απλώς ένας πραγματικός ηγέτης», είπε ο κ. McGurk.

Ο κ. McGurk είπε μετά την άφιξή του στο Σίδνεϊ, ο κ. McGuigan και η κυρία Corr «είχαν στείλει φωτογραφίες στο σπίτι στην οικογένειά τους που στέκονταν μαζί έξω στον ήλιο στην Αυστραλία».

Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να περάσει τουλάχιστον έξι μήνες στην Αυστραλία για να γνωρίσει έναν νέο τρόπο ζωής. «Όσο κι αν δεν θέλαμε να φύγει επειδή ήταν ο καπετάνιος μας, είναι ωραίο για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή», είπε ο κ. McGurk.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ