Mystic Meg: Πέθανε η πιο διάσημη αστρολόγος της Βρετανίας – Προέβλεπε τον νικητή της λοταρίας

Η διάσημη Βρετανίδα αστρολόγος Μάργκαρετ Λέικ, γνωστή με το τηλεοπτικό της παρατσούκλι «Mystic Meg», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Ήταν γνωστή τηλεοπτική περσόνα στη δεκαετία του 1990, εμφανιζόμενη στο National Lottery, και έγραφε ωροσκόπια στη Sun για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Στο τηλεοπτικό σόου της Εθνικής Λοταρίας τη δεκαετία του 1990, εμφανιζόταν στη σκηνή με την κρυστάλλινη μπάλα της για να προβλέψει…ποιος θα κέρδιζε το εβδομαδιαίο τζάκποτ. Τα ωροσκόπια και τα οξυδερκή μηνύματά της αιχμαλώτισαν τη φαντασία του κοινού και λάμβανε τεράστιες ποσότητες αλληλογραφίας, μεταξύ άλλων από θυμωμένους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού προέβλεψε σωστά ότι η ομάδα τους θα έχανε από την Έβερτον στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1995.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Λέικ πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα μετά από γρίπη.

Ο ατζέντης της, Dave Shapland, δήλωσε: “Χωρίς καμία αμφιβολία, ήταν η πιο διάσημη αστρολόγος της Βρετανίας με διαφορά ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων. Κανείς δεν πλησίασε τη Μεγκ από αυτή την άποψη. Την ακολουθούσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έγινε ακόμη και μέρος της αγγλικής γλώσσας – αν ένας πολιτικός, κάποιος από τη σόουμπιζ ή απλοί άνθρωποι στο δρόμο τους κάνουν μια δύσκολη ερώτηση, θα πουν ‘Ποια νομίζεις ότι είμαι, Mystic Meg;’. Αυτό δείχνει τι αντίκτυπο είχε.”

Ο Uri Geller ηγήθηκε των αφιερωμάτων στη Mystic Meg στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι ήταν “τόσο αναγνωρίσιμη από το όνομα και την εικόνα της”.

“Η πεμπτουσία της μάντισσας που έφερε το μυστήριο και τη μυσταγωγία σε εκατομμύρια πιστούς. Αψήφησε τους θλιβερούς σκεπτικιστές, όπως και τους θαυμαστές της”, έγραψε. “Πολλή αγάπη και θετική ενέργεια, Μεγκ, στο περαιτέρω ταξίδι σου”.

Η Victoria Newton, η συντάκτρια της The Sun, είπε: «Αυτά είναι καταστροφικά νέα. Χάσαμε ένα σύμβολο. Η λαμπρή και ασύγκριτη Meg ήταν συνώνυμη με τη Sun – ήταν ένας απόλυτος θρύλος. Την αγαπούσαμε και το ίδιο και οι αναγνώστες μας. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η Mystic Meg ήταν μια στήλη που έπρεπε κανείς να διαβάσει και την καθιστούσε την πιο διάσημη αστρολόγο της Βρετανίας.

«Ήταν μια αληθινή επαγγελματίας της οποίας η καθοδήγηση βοηθούσε τους αναγνώστες μας καθημερινά» Και προσθέτει «Μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις από τη Meg είναι όταν όλα τα Spice Girls ήρθαν στο γραφείο, ακριβώς τη στιγμή που ήταν ψηλά στο νούμερο ένα. Σχεδιάσαμε μια περιοδεία για εκείνες αλλά το μόνο που ήθελαν ήταν να γνωρίσουν τον Mystic Meg! Ξέρεις ότι είσαι αληθινή εικόνα όταν το μόνο άτομο για το οποίο ενδιαφέρεται η Βικτόρια Μπέκαμ είσαι εσύ. Αντίο Μεγκ. Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ