Μοσκοβισί: Εξαιρετικά δύσκολο για την ΕΕ να εργαστεί με μία κυβέρνηση Τραμπ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι θα είναι “εξαιρετικά δύσκολο” για την ΕΕ να “εργαστεί με μία κυβέρνηση Τραμπ”, αν ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση” αναφορικά με την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε αρχικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ερώτηση για τα αν οι Βρυξέλλες έχουν κάποια προτίμηση για έναν από τους δύο αντιπάλους απάντησε: “Ναι, επειδή όταν βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ, βλέπω τη φιγούρα ενός λαϊκιστή, βλέπω δηλώσεις που επικρίνονται από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχω κατά νου τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ο οποίος είπε ότι ο Τραμπ εξέφραζε ρατσιστικό λόγο όταν είχε επιτεθεί σε έναν μεξικανικής καταγωγής βουλευτή, βλέπω δηλώσεις που είναι αντιευρωπαϊκές, βλέπω δηλώσεις υπέρ του προστατευτισμού”.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι “θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί κανείς με μία κυβέρνηση Τραμπ” και πρόσθεσε “επιθυμώ να το αποφύγουμε, το εύχομαι ως πολιτικός αξιωματούχος”.

“Ταυτόχρονα, αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αύριο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει αυτή τη νομιμοποίηση και θα πρέπει να εργαστούμε μαζί του”, υπογράμμισε.

Όμως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει, σε κάθε περίπτωση εγώ τις εκφράζω, ανησυχίες σε σχέση με μία υποψηφιότητα η οποία είναι μερικές φορές αλλόκοτη”, συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ιταλός έγινε… Γάλλος μετά από εγκεφαλική βλάβη

Euro 2016: Το SΜS που θα προειδοποιεί για τρομοκρατική απειλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ