Μόναχο: Μεγάλη ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες στο αεροδρόμιο – Κοιμούνται σε καρέκλες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εγκλωβισμένοι, χωρίς ενημέρωση και με διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων παραμένουν για τρίτο εικοσιτετράωρο δεκάδες άτομα από τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο του Μονάχου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που καθήλωσαν αεροπλάνα. «Κοιμόμαστε σε καρέκλες και τρώμε ξηρούς καρπούς τρεις μέρες» δηλώνουν στο ThessToday.gr.

Από την Παρασκευή το ρεκόρ χιονόπτωσης στο Μόναχο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα μέσα μεταφοράς, με το αεροδρόμιο -ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη- να ανακαλεί δεκάδες πτήσεις για την ασφάλεια των επιβατών. Ο παγετός κάλυψε τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, με συνέπεια τα αεροπλάνα να παραμένουν στο έδαφος τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, οπότε ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια. Ωστόσο δεκάδες άτομα από τη Θεσσαλονίκη τα οποία ταξίδεψαν στη Γερμανία από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν εγκλωβιστεί στο κτήριο, χωρίς κανένας να τους ενημερώσει για το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Είμαστε από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Τρώμε ξηρούς καρπούς. Αρχικά δόθηκε ένα voucher του ποσού των 15 ευρώ, το οποίο εξαργυρώθηκε. Έπειτα δόθηκαν άλλα δύο που πάρθηκαν πίσω, για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Το χειρότερο είναι ότι την Παρασκευή ανεβήκαμε στο αεροπλάνο, περιμέναμε 2,5 ώρες και μετά μας κατέβασαν, ενώ είχαν πει ότι θα πετάξει κανονικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να κλείσουμε δωμάτια σαν άνθρωποι, διότι είχαμε αποκλειστεί. Και εάν φεύγαμε από το αεροδρόμιο, δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε πίσω, είχαν κλείσει τις πόρτες», δηλώνει στο ThessToday.gr επιβάτης, που παραμένει στο αεροδρόμιο μαζί με δεκάδες ακόμη άτομα.

«Είναι κοροϊδία»

Σύμφωνα με τον ίδιο από το μεσημέρι της Κυριακής έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται πτήσεις, ωστόσο η δική τους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, έχει μείνει στα… χαρτιά. Σήμερα, μάλιστα, είχαν προγραμματιστεί τρεις πτήσεις: 10.30 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, 18.25 με ανταπόκριση στην Αθήνα και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και η τρίτη στις 20.30 με προορισμό πάλι τη Θεσσαλονίκη. Η εκτίμηση είναι δυσοίωνη, διότι η πρωινή όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, έχει ήδη ακυρωθεί. «Βλέπουμε μπροστά μας ανθρώπους να πηγαίνουν σε gates για προορισμούς όπως την Κοπεγχάγη ή την Πολωνία. Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να φύγουμε από εδώ μέσα, φοβόμαστε ότι θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις».

Ένας άλλος επιβάτης κάνει λόγο για 200 εγκλωβισμένα άτομα. «Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Οι άνθρωποι μας κοροϊδεύουν όλους εδώ», σημειώνει.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα ακυρωθούν και σήμερα και οι επόμενες πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα. Εξηγούν ότι πρόκειται για ζήτημα μεταξύ των εταιρειών, ωστόσο οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ζητούν με κραυγή αγωνίας ενδελεχέστερη ενημέρωση, διότι όπως υπογραμμίζουν, έχουν αφήσει πίσω εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει άμεσα να λυθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ