Καρχαρίας κατασπάραξε γυναίκα μπροστά στα μάτια της 5χρονης κόρης της – Βίντεο-σοκ

Φρικτό θάνατο βρήκε μια γυναίκα που δέχθηκε επίθεση καρχαρία, καθώς κολυμπούσε με το πεντάχρονο παιδί της σε παραλία του Μεξικού. Στο σοκαριστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται η γυναίκα να είναι ξαπλωμένη στην άμμο, λίγο πριν ξεψυχήσει, μετά το τραύμα στο πόδι της που προκλήθηκε από το δάγκωμα του καρχαρία.

Οι λουόμενοι ακούγονται να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι διασώστες.  Παρότι τα σωστικά συνεργεία έφτασαν άμεσα στο σημείο, η γυναίκα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η νεκρή γυναίκα ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για την 26χρονη Maria Fernandez Martinez Jimenez που έκανε διακοπές στην περιοχή. Είχε σπουδάσει θαλάσσια βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα».

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό παρόλο που ήταν δίπλα της μέσα στη θάλασσα, στην παραλία Melaque στην πολιτεία Jalisco στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού, περίπου 450 μίλια βόρεια του Ακαπούλκο.

Έσωσε την κόρη της

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η 26χρονη βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού αφού συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η επίθεση το πρωί του Σαββάτου λέγεται ότι σημειώθηκε μόλις 20 μέτρα από την ακτή καθώς διεξαγόταν αγώνας κολύμβησης ο οποίος στη συνέχεια διακόπηκε.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες προειδοποίηση για τους ντόπιους και τους επισκέπτες προκειμένου να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία.

Εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και πυροσβέστες στον δήμο Cihuatlan, στον οποίο ανήκει η παραλία Melaque, ανέφεραν σε μήνυμα μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές για ένα άτομο που ήταν αντιμετωπίζει προβλήματα με την έξοδό του από τη θάλασσα.

Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις της με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία».

«Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας.  Γι’ αυτό αποφασίσαμε ένα προληπτικό μέτρο, αυτό της απαγόρευσης της πρόσβασης στις παραλίες μέχρι νεοτέρας. Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας», ανέφερε η δημοτική αρχή του Cihuatlan.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σχετικά σπάνιες στο Μεξικό. Το 2019, ένας δύτης των ΗΠΑ επέζησε από δάγκωμα καρχαρία στο αντιβράχιο στον κόλπο Magdalena, στα ανοιχτά της ακτής Baja California Sur.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ