Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορούσε τον εαυτό του για τον θάνατο του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο θάνατος του πρωτότοκου γιου του Ντόντι και της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 αδιαμφισβήτητα σημάδεψε την ζωή του επιχειρηματία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. Ο επιχειρηματίας που πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 94 ετών αποκαλύφθηκε ότι είχε μεγάλο καημό που δεν κατάφερε να αποδείξει την «δολοφονία» του γιου του και της Νταϊάνα.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα – Αδημοσίευτη ηχητική συνέντευξη: «Ο Κάρολος δεν ήθελε τον Χάρι – Προτιμούσε κόρη»

Τώρα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ κατηγορούσε τον εαυτό του για τον θάνατο του ζευγαριού. Ο δημοσιογράφος Άντριου Νιλ που εργαζόταν για τους Sunday Times είχε συναντήσει τον επιχειρηματία. Είχε διαπιστώσει από κοντά ότι κυκλοφορούσε με μία μεγάλη συνοδεία σωματοφυλάκων και θωρακισμένο αυτοκίνητο γιατί ανησυχούσε για την ασφάλεια του.

Αμέσως μετά την κηδεία του Ντόντι ο δημοσιογράφος πήγε να συλλυπηθεί τον επιχειρηματία και διαπίστωσε ότι είχε βουτηχτεί στο πένθος. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ του αποκάλυψε ότι το βράδυ του δυστυχήματος ο γιος του ήθελε να πάρει την Νταϊάνα και να φύγουν από το ξενοδοχείο Ritz για να γλιτώσουν από τους φωτογράφους, που τους πολιορκούσαν απ’ έξω. Μάλιστα είχε φτιάξει και ένα συγκεκριμένο σχέδιο διαφυγής αλλά οι σωματοφύλακες του εξήγησαν ότι εργάζονταν για τον πατέρα του και θα έπρεπε να πάρει την έγκριση του.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 26 χρόνια από τον θάνατο της «βασίλισσας στην καρδιά των ανθρώπων» – Οι θεωρίες συνωμοσίας για το τροχαίο

Πράγματι ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ τηλεφώνησε στον πατέρα του και του ζήτησε να τον βοηθήσει να φύγει από το ξενοδοχείο με την Νταϊάνα. Η πριγκίπισσα είχε ταραχτεί με όσα συνέβαιναν και εκείνος ήθελε να την μεταφέρει στο διαμέρισμα του στο Παρίσι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να ηρεμήσει.

Τελικά ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ υποχώρησε στην έκκληση του γιου του και έδωσε την εντολή να φύγουν από το ξενοδοχείο. Στο κυνηγητό που ακολούθησε με τους παπαράτσι ο Ντόντι και η Νταϊάνα σκοτώθηκαν. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου που συμφώνησα με το σχέδιο του Ντόντι. Θα ήταν ακόμη ζωντανός εάν δεν ήμουν εγώ», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία διάσημο φόρεμά της

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ