Ο μεγάλος καημός του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Δεν μπόρεσε να αποδείξει την «δολοφονία» του γιου του και της Νταϊάνα

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. Ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, συντρόφου της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, 26 χρόνια πριν, στις 31 Αυγούστου του 1997, ενώ φρουρούνταν από υπαλλήλους του Αλ Φαγιέντ.

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Πέθανε ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods – Την ίδια ακριβώς μέρα που σκοτώθηκε ο γιος του, Ντόντι

Κατά τραγική σύμπτωση ο Αλ Φαγιέντ άφησε τη τελευταία του πνοή μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση 26 ετών από το δυστύχημα. Μετά τον θάνατο του γιου του έκανε σκοπό της ζωής του να αποδείξει πως δεν επρόκειτο για ένα τραγικό και τυχαίο γεγονός, αλλά για δολοφονία.

Σύμφωνα με το BBC οι αποδείξεις ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε πιει πολύ έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλ Φαγιέντ, αλλά αυτός μετατόπισε την ευθύνη. «Οι παπαράτσι είναι η κύρια αιτία. Αν κάποιος ήθελε να κάνει κακό στον γιο μου ή την Νταϊάνα, είχε πολλές ευκαιρίες» είχε δηλώσει ο επιχειρηματίας.

Στην έρευνα για το δυστύχημα, κακοποίησε λεκτικά τη μητέρα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα λέγοντας: «Δεν δίνω δεκάρα για εκείνη. Είναι σνομπ». Στα χρόνια μετά το ατύχημα, ο Αλ Φαγιέντ συνέχισε να κατηγορεί αυτό που αποκαλούσε «το κατεστημένο» για τον θάνατο του Ντόντι και της Νταϊάνα.

Τον Φεβρουάριο του 2008, κατέθεσε στοιχεία στην έρευνα για το τροχαίο, υποστηρίζοντας ότι το ζευγάρι είχε δολοφονηθεί κατόπιν εντολής του Πρίγκιπα Φίλιππου σε συνεννόηση με τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα σχόλιά του καταδικάστηκαν ευρέως και συνοψίζοντας ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι «η θεωρία συνωμοσίας που προτάθηκε από τον Μοχάμεντ Φαγιέντ έχει εξεταστεί λεπτομερώς και αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία ουσία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ